Το «μανιφέστο» της Πόλας Ρούπα από την φυλακή: «Ετοίμαζα σειρά χτυπημάτων»

Σε νέες απειλές προχωρά μέσα από ένα μακροσκελέστατο κείμενο η Πόλα Ρούπα, που από τη φυλακή μιλάει για τη σύλληψή της, όσα δήλωσε στους αστυνομικούς και το σχέδιο που είχε καταστρώσει για σειρά ένοπλων χτυπημάτων. 


Χαρακτηρίζει, μάλιστα, τη σύλληψή της ως «τρίτο χτύπημα» του κράτους στον Επαναστατικό Αγώνα, μετά από τη συμπλοκή στη Δάφνη και το θάνατο του Λάμπρου Φούντα και τη σύλληψη Μαζιώτη. 


Στο κείμενο, που δημοσιεύεται σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Ρούπα αναφέρει ότι οι αρχές ήξεραν ότι ετοιμάζει «μεγάλο χτύπημα» και περιπαικτικά λέει ότι παρότι διαβάζουν τα χειρόγραφά της δεν θα καταφέρουν να το ανακαλύψουν. Σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρει ότι ετοίμαζε όχι ένα μεγάλο αλλά σειρά χτυπημάτων. 

«Αυτό που παρουσιάζουν ως χτύπημα που πρόλαβαν, δεν εντάσσεται στο σχέδιο δράσης του Επαναστατικού Αγώνα αυτό το διάστημα. Αφορούσε σε μια προηγούμενη περίοδο» γράφει η φυλακισμένη σύντροφος του Μαζιώτη, και συμπληρώνει: «Σε όλους αυτούς που έχουν πέσει πάνω από τα κείμενα και τα γραπτά μου και προσπαθούν να καταλάβουν τι σκόπευε να κάνει ο Επαναστατικός Αγώνας, τους δηλώνω πως για να το βρουν θα πρέπει να επιχειρήσουν μια βαθιά ανάλυση σχετικά με την οικονομική κατάσταση του καθεστώτος στην Ελλάδα σήμερα, συνυπολογίζοντας τα πιο ευάλωτα σημεία του, αυτά που θα λύγιζαν σε ένα μεγάλο χτύπημα και που μέσα από μια σειρά παρόμοιων χτυπημάτων θα καθιστούσε εφικτό να λυγίσει το καθεστώς συνολικά. Αν το βρουν, θα τους πω “μπράβο”». 

Στο κείμενό της, η Ρούπα κάνει εκτενείς αναφορές τόσο στον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη όσο και στη γυναίκα που συνελήφθη μαζί της.

«Η Αθανασοπούλου [σ.σ. η νεαρή γυναίκα που συνελήφθη μαζί της] δεν είχε καμία συγγένεια με το παιδί. Η σχέση μας ήταν πολιτική και δομήθηκε πάνω στην κοινώς αποδεκτή και επιθυμητή εφαρμογή και υλοποίηση της στρατηγικής του Επαναστατικού Αγώνα. Μιας σχέσης ζωής και θανάτου. Και γι΄αυτό για την Αθανασοπούλου ήταν αδιανόητο να μη συμμετέχει σε αυτή την επικίνδυνη για την υγεία και τη ζωή της απεργία. Είναι πραγματικά τιμή μου που τη γνώρισα» γράφει η Ρούπα. 

Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι το αποτυχημένο σχέδιο απόδρασης από τον Κορυδαλλό δεν αφορούσε μόνο το Μαζιώτη αλλά και μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς». 

«Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά η φυλακή. Με εξοργίζει όμως το γεγονός ότι με εμποδίζει να υλοποιήσω τα σχέδιά μου, τα σχέδια του Επαναστατικού Αγώνα. Η φυλακή με εμποδίζει να βάλω σε εφαρμογή τη στρατηγική του Επαναστατικού Αγώνα για την καθεστωτική αποσταθεροποίηση, μου παγώνει τα σχέδια» αναφέρει σε άλλο σημείο του κειμένου. 

Πηγή: http://www.ethnos.gr/
Share on Google Plus
Από το Blogger.