ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Η κατάσταση στις φυλακές δεν είναι η καλύτερη δυνατή


Συνέντευξη στον REAL FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου (30/1/2017) παραχώρησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής όπου μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στις Φυλακές της Χώρας, καθώς και στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Η κατάσταση στις φυλακές δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Όπως έχω πει, εξασφαλίσαμε φέτος 3 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του Υπουργείου, τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά στις φυλακές για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων και συνολικά της λειτουργίας της φυλακής. Είναι κάτι που μας απασχολεί και το παρακολουθούμε συνεχώς. Πριν από λίγες ημέρες είχα μια συνάντηση με την Ομοσπονδία των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και αποφασίσαμε κάθε εβδομάδα να επεξεργαζόμαστε προβλήματα και να δίνουμε άμεσα λύσεις.

Με αυτό τον τρόπο και τη σωστή διαχείριση των χρημάτων που υπάρχουν, ανεξάρτητα αν είναι πολλά ή λίγα, μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις, γεγονός που έχει φανεί και τα τελευταία χρόνια». 

Ειδικά για το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, τόνισε ότι «Προβλήματα υπάρχουν, αλλά δεν συμφωνώ καθόλου με τον όρο «κολαστήριο» που χρησιμοποιείται. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει προσπάθεια και έχει αλλάξει συνολικά η εικόνα. Σας καλώ μάλιστα να επισκεφθούμε μαζί τον χώρο και θα δείτε ότι η εικόνα που υπήρχε πριν από πέντε χρόνια έχει αλλάξει και σας το λέω μετά λόγου γνώσεως. Επαναλαμβάνω: δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα στο σύνολό τους, αλλά έχει υπάρξει βελτίωση. Αν συγκριθεί η παρούσα κατάσταση με αυτή που παρέλαβε η κυβέρνηση, θα αποδειχθεί ότι η απόσταση που έχει διανυθεί είναι τεράστια».

Πηγή: REAL FM
Share on Google Plus
Από το Blogger.