Αθώες κρίθηκαν οι δύο μητέρες για εισαγωγή ηρωίνης στις φυλακές


Η μια εξ αυτών είχε πάει να πάρει προσωπικά αντικείμενα του γιού της που ήταν κρατούμενος στη φυλακή

Αθώες κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο μητέρες οι οποίες συνελήφθησαν όταν η μία εξ αυτών πήγε να πάρει προσωπικά αντικείμενα του γιου της που ήταν κρατούμενος σε φυλακή, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και ναρκωτικά!

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο και μαζί με τις δύο 50χρονες μητέρες στο εδώλιο του δικαστηρίου βρέθηκε και ο 28χρονος έγκλειστος, ο οποίος και κρίθηκε ένοχος για την πράξη της ηθικής αυτουργίας της απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα κατ’ εξακολούθηση, με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Σεβαστιανός Κούρκουλος και Βασίλειος Δίκαρος.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 6 Ιανουαρίου 2016 το πρωί οπότε και μετέβη στις φυλακές της Κω η πρώτη 50χρονη προκειμένου να παραδώσει διάφορα πράγματα σε έγκλειστους μεταξύ των οποίων και στον 28χρονο. Σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στα πράγματα που μετέφερε η 50χρονη εντόπισαν μία συσκευασία η οποία περιείχε 2,3 γραμμάρια ηρωίνης και η οποία προορίζονταν για τον 28χρονο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη της 50χρονης και τον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας στην οποία περιλαμβάνονταν και ο 28χρονος κρατούμενος.

Από την προανάκριση που έγινε για την υπόθεση προέκυψε σύμφωνα με πληροφορίες, πως τα ναρκωτικά τα είχε δώσει στην συλληφθείσα μία δεύτερη 50χρονη από την Κάλυμνο, η οποία εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα στο νησί και συνελήφθη.

Πηγη:Η ΡΟΔΙΑΚΗ
Share on Google Plus
Από το Blogger.