Πρόγραμμα άθλησης από το Δήμο Ηρακλείου


Επίσημη επίσκεψη στη Φυλακή Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου. 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να συζητήσει ο Δήμαρχος με τον διευθυντή των φυλακών Κώστα Μαυραντωνάκηγια τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στο κατάστημα καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος στην βελτίωσή τους. 

Με την ευκαιρία, ο Δήμαρχος μίλησε για το πρόγραμμα «Αθλητισμός στα Καταστήματα Κράτησης», το οποίο εφαρμόζει ο Δήμος Ηρακλείου στο σωφρονιστικό κατάστημα Νέας Αλικαρνασσού: «Θεωρούμε ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και με σημείο αναφοράς την άσκηση και τον αθλητισμό, συμβάλλουμε ουσιαστικά τόσο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κρατουμένων όσο και στην κοινωνικοποίησή τους, ώστε μετά την αποφυλάκισή τους, να επανενταχθούν ευκολότερα στο κοινωνικό σύνολο. Θέλω να ευχαριστήσω τον διευθυντή, τα στελέχη και τους εργαζομένους του καταστήματος Νέας Αλικαρνασσού και για την καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει αλλά και για την σημαντική δουλειά που επιτελούν καθημερινά υπό δύσκολες συνθήκες» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος. 

Το πρόγραμμα «Αθλητισμός στα Καταστήματα Κράτησης» υλοποιείται από τον Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τρεις φορές την εβδομάδα από δύο καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Έχει οργανωθεί με γνώμονα τις ανάγκες των κρατουμένων στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού, διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους και περιλαμβάνει επί μέρους προγράμματα ενδυνάμωσης με ιμάντες, ενδυνάμωση με βάρη, κυκλική προπόνηση, functionaltraining, γενική γυμναστική, προγράμματα ευλυγισίας, μπάσκετ, ποδόσφαιρο και μπότσια. 

Εκτός των παραπάνω, η Αντιδημαρχία Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ έχουν προγραμματίσει και άλλες αθλητικές δραστηριότητες για τους κρατουμένους, όπως 3Χ3 αγώνες μπάσκετ, 3Χ3 αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς τερματοφύλακα και αγώνες δύναμης. Το πρώτο σχετικό event, ο Αγώνας Δύναμης, θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου του 2017. 

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Δήμαρχος Ηρακλείου και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου, ζήτησαν από τον κ. Μαυραντωνάκη να τους καταθέσει υπόμνημα με τα προβλήματα και τις ελλείψεις του καταστήματος, το οποίο θα μεταφέρουν οι ίδιοι στον αρμόδιο υπουργό, ενόψει της επικείμενης συνάντησής τους με αυτόν. 

Πηγή: www.ekriti.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.