Στο πειθαρχικό δύο φύλακες της Φυλακής Κορυδαλλού


Στο πειθαρχικό συμβούλιο παραπέμφθηκαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Σωματείο Υπαλλήλων της Φυλακής, διότι παραβίασαν τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας. Το δελτίο τύπου δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για τα παραπτώματα των υπαλλήλων. Ωστόσο, το Σωματείο διαμαρτύρεται για τα οφειλόμενα ρεπό, την απλήρωτη εργασία και την έλλειψη προσωπικού. Επίσης, τονίζουν τους κινδύνους της δουλειάς τους σε καθημερινή βάση και καταλογίζουν την έλλειψη υποδομών (!) στην διοίκηση της φυλακής και σε κάποιους αρμόδιους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, χωρίς να τους κατονομάζει. Παραθέτουμε το δελτίο τύπου του σωματείου:

«Την ώρα που τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού στο μεγαλύτερο κατάστημα κράτησης της χώρας απέχουν αρκετά από το να χαρακτηριστούν αξιοπρεπή (μάρτυρας τα 29.000 οφειλόμενα ρεπό, οι απλήρωτες ώρες υπερεργασίας, η μη προβλεπόμενη κάλυψη των τοποθετήσεων βάσει κανονισμού και λοιπά ευτράπελα), δύο (2) συνάδελφοί μας παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο με κατηγορίες που βασίζονται σε μία αόριστη ερμηνεία του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας.

Κάποιοι μάλλον έχουν επηρεαστεί από ταινίες του αλλοδαπού κινηματογράφου γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το πώς αγνοούν την αντικειμενική πραγματικότητα του Κ. Κ. Κορυδαλλού, την χωροταξική του υποδομή και την υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού. Παράγοντες που αν υφίσταντο, θα εξασφάλιζαν την ομαλή και προβλεπόμενη λειτουργία της φυλακής. Υπό αυτές τις συνθήκες, όμως, είναι ανεπίτρεπτο για τον καθέναν να εγκαλεί τους εργαζόμενους που καθημερινά ανταποκρίνονται στο 100% των δυνατοτήτων τους και να τους υποχρεώνει να λειτουργήσουν μία φυλακή του 1960 που δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο σε ένα τυπικό και αποδεκτό πρότυπο ασφάλειας προσωπικού.

Αντί, λοιπόν, τουλάχιστον να αναγνωριστεί το έργο αυτών των ξεχασμένων ανθρώπων που δεν επιτελούν απλό άθλο αλλά έπος, που καθημερινά παλεύουν με προσωπική τους φθορά να κρατήσουν τις πτέρυγες του Κ. Κ. Κορυδαλλού σε εύρυθμη λειτουργία με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας και όχι μόνο, εμφανίζεται συχνά το φαινόμενο να στέλνονται στα πειθαρχικά για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες! Να αποδείξουν γιατί δεν έβαλαν το κορμί τους να πέσει πάνω στο κάθε μαχαίρι! Να αποδείξουν ότι δεν εφάρμοσαν κάποια νομοθετική διάταξη που δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες καταστάσεις και συνθήκες! Μήπως ξεχνάνε κάποιοι ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι τα καθήκοντα είναι αυστηρά καθορισμένα; Ούτε συνεπάγονται, ούτε τεκμαίρονται, ούτε υπονοούνται! Όπως είναι αυστηρά καθορισμένη και η προβλεπόμενη υποδομή της φυλακής βάσει κανονισμού ασφαλείας και η οποία δεν υφίσταται ούτε στο ελάχιστο στο Κ.Κ. Κορυδαλλού. Την έλλειψη αυτών των υποδομών έχουμε τονίσει πολλάκις σα Σωματείο, τόσο στη Διοίκηση εντός του Καταστήματος όσο και στους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αποτέλεσμα; Μηδέν! Μάλλον κάποιοι περιμένουν να συμβεί το χειρότερο για να αφυπνισθούν και να πράξουν το αυτονόητο!

Το Δ.Σ του σωματείου και όλα τα μέλη του δηλώνουν ότι δε θα επιτρέψουν να συρθεί κανένας συνάδελφος στα πειθαρχικά συμβούλια με αστείες, άδικες και αστήρικτες κατηγορίες. Είμαστε στο πλευρό τους με κάθε μέσο και στέλνουμε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δε θα ανεχτούμε την οποιαδήποτε τιμωρία τους». 

Πηγή: www.bloko.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.