Ιδιωτικές φυλακές με τηλεόραση πλάσμα, playroom και άνετα κρεβάτια!


Ο Alan Wurtzel γνώρισε την Carole Markin σε σάιτ γνωριμιών το 2010. Στο δεύτερο ραντεβού τους, τη συνόδεψε μέχρι το σπίτι της αλλά την ακολούθησε μέσα και την ανάγκασε να του κάνει στοματικό έρωτα. Ο άντρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και παρά την απογοήτευση του θύματος, τουλάχιστον αποδόθηκε δικαιοσύνη και θα βρισκόταν κλειδωμένος μέσα σε ένα κελί στις φυλακές του Λος Άντζελες. Αντ' αυτού, ο Wurtzel βρήκε μια καλύτερη λύση: για 100 δολάρια τη βραδιά, του επετράπη από το δικαστήριο, να αποφύγει τις κρατικές φυλακές και να φυλακιστεί σε μια μικρή φυλακή στην κοντινή πόλη Seal Beach με απίστευτες ανέσεις όπως τηλεόραση με επίπεδη οθόνη, αίθουσα με υπολογιστές και καινούργια κρεβάτια. Εξέτισε έξι μήνες και η όλη «διαμονή» του κόστισε 18.250 δολάρια. 

Οι συγκεκριμένες «ιδιωτικές φυλακές» όπως συνηθίζονται να λέγονται, είναι μικρές αστικές φυλακές - τουλάχιστον 26 στο Λος Άντζελες και στην κομητεία Orange-, οι οποίες ανοίγουν τις πύλες τους σε παραβάτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα. Τέτοιοι χώροι, δημιουργήθηκαν για να λειτουργήσουν ως «αντίδοτο» στον υπερπληθυσμό των φυλακών δηλαδή για την αποσυμφόρησή τους. Σύμφωνα με μελέτη των Marshall Project και Los Angeles Times, από τους 3.500 που εξέτισαν την ποινή τους σε τέτοιες φυλακές στην νότια Καλιφόρνια από το 2011 έως το 2015, οι 160 από αυτούς είχαν καταδικαστεί για ειδεχθή εγκλήματα όπως ένοπλη ληστεία, σεξουαλική επίθεση σε παιδιά, κατοχή παιδικής πορνογραφίας κ.α. Ένας από αυτούς ήταν και ένας χορογράφος χιπ χοπ ο οποίος είχε σεξουαλική επαφή με ανήλικο κορίτσι, ένας πρώην αστυνομικός που παρενοχλούσε και απειλούσε την πρώην γυναίκα του και ένας φοιτητής που είχε μαχαιρώσει έναν άντρα στην κοιλιά κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης στο δρόμο

Στο δημοσίευμα παρατίθεται ο προβληματισμός αξιωματούχων επιβολής των νόμων οι οποίοι σημειώνουν ότι αυτό το πρόγραμμα ίσως έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα της ίσης δικαιοσύνης - από τη μια μερίδα κακοποιών που φυλάσσονται σε σκληρές, κρατικές, φυλακές όπου βασιλεύει η βια και από την άλλη τρόφιμοι κλεισμένοι σε καθαρά δωμάτια με ανέσεις ξενοδοχείου. Τα χρήματα που έχουν δοθεί από το πρόγραμμα στις εν λόγω φυλακές, από το 2011 έως το 2015, είναι περί τα 7 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνει το ρεπορτάζ. Φυσικά, δεν αποτελεί μυστικό ότι αρκετές ιδιωτικές φυλακές χρησιμοποιούν τις παροχές ως κράχτη για... πελατεία. Στην ιστοσελίδα των φυλακών Santa Ana, για παράδειγμα, σημειώνεται ότι οι κατάδικοι μπορούν να εκτίσουν την ποινή τους σε ένα «λιγότερο τρομακτικό περιβάλλον». 

Φυσικά οι ιδιωτικές φυλακές δεν είναι φθηνές. Από το 2011 έως το 2015, το μέσο κόστος διαμονής - μπορεί να διαρκέσει από μία μόνο μέρα σε περισσότερο από ένα χρόνο - ήταν 1.756 δολάρια. Η πιο ακριβή διαμονή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν 72.050 δολάρια και δόθηκαν από έναν άντρα ο οποίος εξαιτίας μέθης, είχε προκαλέσει τροχαίο με έναν νεκρό. Οι τιμές πάντως ποικίλουν: για παράδειγμα, η κάθε διανυκτέρευση μπορεί να κοστίζει από 25 (La (Verne), και να αγγίξει τα 75 (Hawthorne), τα 195 (Redondo Beach) ακόμα και τα 251 (Hermosa Beach). Εκτός από την πληρωμή, ποικίλουν και οι ανέσεις: σε άλλες φυλακές υπάρχουν δωμάτια με δυο κρεβάτια (με ψυγείο, τηλέφωνο και τηλεόραση) και σε άλλες με 8 κρεβάτια. 

«Δε πρέπει να ξεχνάνε οι κρατούμενοι ότι αυτές είναι φυλακές... δεν είναι το Four Seasons...», εξηγεί ο Steve Bowles, διοικητής μιας τέτοιας φυλακής. 




Πηγή: http://www.news.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.