Βενεζουέλα: Νέες διαδηλώσεις έξω από φυλακές -Για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων


Ζητώντας την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων, οι διαδηλωτές στη Βενεζουέλα κατεβαίνουν ξανά στους δρόμους.

Με τους νεκρούς να έχουν φτάσει ήδη τους 30, η αντιπολίτευση καλεί τους κατοίκους της Βενεζουέλας να κατέβιυν στους δρόμους. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ξεκινά τις διαδικασίες για την αποχώρησή της από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, τον οποίο καταγγέλλει για «παρέμβαση. στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

Μάλιστα, φορτηγά της Εθνοφρουράς από νωρίς είχαν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στη φυλακή Ράμο Βέρντε, κοντά στο Καράκας, όπου κρατείται ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Λεοπόλντο Λόπες. Ο Λόπες εκτίει ποινή κάθειρξης 14 ετών για «υποκίνηση βίας» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2014, όταν είχαν σκοτωθεί 43 άνθρωποι, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

«Η πορεία προς το Ράμο Βέρντε είναι ειρηνική. Δεν θέλουμε αντιπαράθεση, βία, πυροβολισμούς. Θέλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη σε εκείνους που, όπως ο Λεοπόλντο, αντιστέκονται» αναφέρει χαρακτηριστικά η σύζυγός του, η Λίλιαν Τιντόρι, η «φωνή» των αντιτσαβιστών, όπως τη λένε.

Παράλληλα, ομάδες διαδηλωτών συγκεντρώνονταν σε διάφορα σημεία του Καράκας για να κατευθυνθούν προς το Ράμο Βέρντε ή στη φυλακή των μυστικών υπηρεσιών, το Ελ Ελικοΐντε. Διαδηλώσεις οργανώνονται επίσης και σε άλλες φυλακές της χώρας.

«Είτε θα καταφέρουμε να φτάσουμε (σ.σ. στις φυλακές), είτε αποφασίσουν να μας εμποδίσουν, δεν πρόκειται να σταματήσουμε», δεσμεύτηκε ο Φρέντι Γκεβάρα, ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, του μοναδικού οργάνου που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, συνολικά 170 πολιτικοί κρατούμενοι που συνελήφθησαν στις πρόσφατες διαδηλώσεις, βρίσκονται στις φυλακές. Γεγονός ωστόσο, που δεν αναγνωρίζει το Καράκας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus
Από το Blogger.