Προκλητικά αμετανόητος ο Παρασκευόπουλος για το νόμο του!


Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Παρασκευόπουλος στο capital.gr.

«Ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, με σημερινή του συνέντευξη, εμφανίζεται προκλητικά αμετανόητος για το νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση και με τον οποίο αφέθηκαν ελεύθεροι και χιλιάδες επικίνδυνοι κακοποιοί. Πρόσφατα, το σώμα των Ειδικών Φρουρών ζήτησε επίσημα την κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου, σημειώνοντας πως είναι “αδιανόητο να συλλαμβάνουμε κακοποιούς και ο νόμος Παρασκευόπουλου να τους ελευθερώνει”. Με περισσό θράσος, ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίζεται, για μια ακόμη φορά, στην πράξη, μόνο τα δικαιώματα όσων έχουν αφαιρέσει ζωή και όχι την ασφάλεια των πολιτών», αναφέρει η ΝΔ.

Και συνεχίζει: «Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, με την πολιτική της στα ζητήματα τάξης και ασφάλειας, επιβεβαιώνει πως η ιδεοληψία είναι χειρότερη από την αδιαφορία. Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας πως ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί».


Τι είπε ο πρώην υπουργός

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Capital.gr ότι υπάρχει προκατάληψη και προπαγάνδα. Για την υπόθεση του Παλαιού Φαλήρου όπου κρατήθηκε όμηρος μια γυναίκα από τους 4 ληστές απάντησε: "Μόνο ο ένας απο τους 4 κακοποιούς, ήταν έξω με τον δικό μου νόμο".

Ανέφερε επίσης ότι "Ρυθμίσεις για την πρόωρη απόλυση των κρατουμένων υπάρχουν εδώ και 100 χρόνια. Ακόμα και για ισοβίτες. Χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση. Και από πουθενά δεν προκύπτει ότι ένας κακοποιός που θα μείνει 6 μήνες, ή 1 ή 2 χρόνια περισσότερο στη φυλακή, θα είναι μετά λιγότερο επικίνδυνος για την κοινωνία."

Πηγή: http://www.newsit.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.