Πάτρα: Στο επίκεντρο τα ψυχικά και ψυχολογικά προβλήματα των εργαζομένων στις φυλακές


Αρκετό ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος και την Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Πατρών με θέμα την Ψυχική και Σωματική Υγεία Εργαζομένων σε Σωφρονιστικά Καταστήματα.

Η εκδήλωση έγινε υπό την παρουσία ειδικών ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του έμπειρου προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, με τους εργαζόμενους των φυλακών του Αγίου Στεφάνου να ενημερώνονται επιστημονικά για τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν στον ψυχισμό και στην ψυχολογία τους εξαιτίας της ιδιαιτερότητας και της δυσκολίας του επαγγέλματος.

Κατά την ημερίδα αναπτύχτηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στις φυλακές όπως το άγχος και κρίσεις πανικού, αλλά και το πώς μπορεί να κατανοήσει κανείς και να ενεργήσει σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ συζητήθηκε η προφύλαξη από μεταδιδόμενα νοσήματα στην καθημερινή πράξη, όπως και το θέμα των ψυχικών διαταραχών, με την προληπτική παρέμβαση της αυτοκτονίας.

Οι εργαζόμενοι στις φυλακές, αλλά και οι αστυνομικοί είχαν τη δυνατότητα μέσω μιας διαδραστικής λειτουργιάς να αντλήσουν γνώσεις, να υποβάλλουν ερωτήματα και να λάβουν χρηστικές συμβουλές και οδηγίες για ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους πράξη.

Η συγκεκριμένη ημερίδα εντάσσεται στις συνεχόμενες ενημερωτικές δράσεις που η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση πραγματοποιεί στη Δυτική Ελλάδα, με σκοπό την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, την πρόληψη του εγκλήματος και την αγαστή και αποτελεσματικότερη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τους φορείς και της Αρχές της περιοχής μας.

Επισημαίνεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς και για την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας και εξωστρέφειας προς τους πολίτες

Θυμίζουμε ότι στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες δύο αυτοκτονίες σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν συγκλονίσει το σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά και γενικότερα την τοπική κοινωνία.

Πηγή: https://www.patrasevents.gr/
Share on Google Plus
Από το Blogger.