Πρώην κρατούμενος στις φυλακές Αλικαρνασσού ο νεκρός ληστής


Από τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού είχε αποφυλακιστεί το 2015 ο άνδρας από τη Μολδαβία που το πρωί της Δευτέρας, μαζί με άλλους τρεις κακοποιούς, εισέβαλε σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο με συνέπεια λίγο αργότερα να ακολουθήσουν σκηνές από αστυνομική ταινία και με τον Μολδαβό τελικά να χάνει τη ζωή του πέφτοντας στο κενό από μεγάλο ύψος στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης. 

Πρόκειται για έναν 41χρονο Μολδαβό ο οποίος εμπλέκεται σε διπλή ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες και κλοπές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις 10 Μαρτίου 2007, ο Μολδαβός συμμετείχε με συμπατριώτη του σε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στον Πειραιά στην οποία σκότωσαν τον ιδιοκτήτη και έναν πολίτη. Ειδικότερα, οι δύο ληστές είχαν εισβάλει στο κοσμηματοπωλείο όπου ο ιδιοκτήτης είχε άδεια οπλοφορίας και τους τραυμάτισε στα πόδια. Εκείνοι όμως ανταπέδωσαν τα πυρά και τον σκότωσαν μαζί με έναν συμπολίτη που βρισκόταν σε κοντινό περίπτερο και έσπευσε να βοηθήσει.

Όσον αφορά στον έναν από τους δύο ληστές που συνελήφθησαν, τον Ρώσο «Ιγκόρ» έχει απασχολήσει τις αρχές για 36 ένοπλες ληστείες δημοσίων οργανισμών, χρηματαποστολών, τραπεζών, επιχειρήσεων και συνελήφθη σε επιχείρηση της ΕΚΑΜ, σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη.
Και οι δύο δράστες και ο Ρώσος και Μολδαβός είχαν καταδικαστεί σε 17 χρόνια φυλάκισης ο πρώτος και σε πολλά περισσότερα ο δεύτερος, αλλά αποφυλακίστηκαν εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Και ο νεκρός δράστης και ο Ρώσος «Ιγκόρ» αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους το 2015, ο πρώτος από τις φυλακές Αλικαρνασσού.
Η υπόθεση της αποφυλάκισης τους απασχόλησε και τη Βουλή με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη να καταθέτει ερώτηση στην οποία απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υποστηρίζοντας ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι «πετυχημένος» και εξηγώντας ότι θα εξαιρεθούν από αυτόν τα εγκλήματα ανθρωποκτονιών και βιασμών.
Με πληροφορίες από iefimerida

Πηγή: www.ekriti.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.