Η απόδραση από την φυλακές του Μεξικού είναι νόμιμη!


Το Μεξικό είναι μια πάρα πολύ φτωχή χώρα. Χιλιάδες Μεξικάνοι προσπαθούν να «αποδράσουν» κάθε μέρα από την φτώχεια με σκοπό να φτάσουν στα σύνορα με τις ΗΠΑ, όπου δοκιμάζουν να ψάξουν μια καλύτερη ζωή.

Η εγκληματικότητα, όπως και σε κάθε φτωχή χώρα, είναι πολύ υψηλή, με τις αμέτρητες συμμορίες, την μαφία και τα καρτέλ, να έχουν χιλιάδες μέλη που γεμίζουν τις φυλακές. Οι φυλακές του Μεξικού θεωρούνται από τις χειρότερες του κόσμου. Το κράτος λοιπόν θέλησε να δώσει μια ευκαιρία στους κρατούμενος να φύγουν από εκεί. Γι’ αυτόν λόγο σου επιτρέπει να προσπαθήσεις να αποδράσεις και αν τα καταφέρεις δεν θα σε κυνηγήσει. Φυσικά, υπάρχει και μια παγίδα σε όλο αυτό.


Δεν γνωρίζουμε τον λόγο, αλλά οι πονηροί λένε πως ο συγκεκριμένος νόμος θεσπίστηκε μήπως και αδειάσουν λίγο οι φυλακές, ενώ το κράτος χρησιμοποίησε σαν επίσημη δικαιολογία, πως σέβεται την ελευθερία του ατόμου ως βασικό ένστικτο και δικαίωμα. Και σου δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσεις την ελευθερία σου. Αλλά μόνος σου. Γιατί αν διαπιστωθεί πως κάποιος από τους συγκρατούμενους ή κάποιος φύλακας σε βοήθησε να αποδράσεις, τότε μετατρέπεται αυτομάτως σε παράνομη απόδραση και αυξάνεται η ποινή φυλάκισης και η δική σου αλλά και των συνεργών σου!

Αν λοιπόν κάποιος κατάδικος καταφέρει και το σκάσει χωρίς καμία βοήθεια (πράγμα πολύ δύσκολο), όπως έκανε και ο Andy Dufresne σ την ταινία «The Shawshank Redemption», τότε θα μπορεί πλέον να μην είναι κυνηγημένος γιατί η απόδρασή του είναι μέσα στα όρια της νομιμότητας της διεκδίκησης της προσωπικής ελευθερίας!

Πηγή: E-Radio.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.