Καταγγελία Χριστόδουλου Ξηρού


Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χριστόδουλος Ξηρός στις φυλακές Διαβατών δύο 24ωρα μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του zougla.gr για τα όσα εκτυλίσσονται στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο Χ. Ξηρός εξέφρασε την επιθυμία του να μην εκκλησιαστεί, δικαίωμα που ούτως ή άλλως έχει κάθε κρατούμενος. Τότε τρεις φύλακες, με προεξέχοντα τον αρχιφύλακα Κώστα Βαρσάμη, απαίτησαν από τον κρατούμενο, αφού δεν επιθυμούσε να εκκλησιαστεί, να ξαναμπεί στο κελί του. Ο Χ. Ξηρός αντέδρασε και τους είπε ότι έχει κάθε δικαίωμα να μην εκκλησιαστεί και να παραμείνει εκτός κελιού καθ' όλη τη διάρκεια του εκκλησιασμού, όπως άλλωστε προβλέπει και ο εσωτερικός κανονισμός της φυλακής.


Τότε οι φύλακες εξοργίστηκαν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, προφανώς ως αντίποινα μετά το προχθεσινό δημοσίευμα του zougla.gr στο οποίο φιλοξενούνταν καταγγελίες-φωτιά για σωφρονιστικούς υπαλλήλους του καταστήματος.

Πρόκειται για αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια των ανθρωποφυλάκων των Διαβατών οι οποίοι δικάζουν από μόνοι τους ή, ακόμη χειρότερα, από εκδικητικότητα και μόνο προσάγουν τον κρατούμενο στον εισαγγελέα πειθαρχικού για περαιτέρω ενέργειες όπως έκαναν και στην προκειμένη περίπτωση με τον Χ. Ξήρο. Το θέμα αφορά πρωτίστως τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή. 

Πηγή:Ζούγκλα gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.