Πάτρα: Στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου θα δίνουν προαγωγικές εξετάσεις οι μαθητές - κρατούμενοι


Χωρίς αστυνομικές δυνάμεις και περιπολικά ήταν το απόγευμα της Παρασκευής το Εσπερινό Λύκειο της Πάτρας.

Με εισαγγελική παρέμβαση ύστερα από αίτημα που έγινε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, αποφασίστηκε ότι ο χώρος του Εσπερινού Λυκείου δεν είναι ασφαλής για να δίνουν εκεί εξετάσεις οι εννέα κρατούμενοι των φυλακών του Αγίου Στεφάνου που μεταφέρονταν σε καθημερινή βάση στο σχολείο.

Έτσι, οι κρατούμενοι θα δίνουν προαγωγικές εξετάσεις μέσα στον χώρο των φυλακών του Αγίου Στεφάνου, στον χώρο δηλαδή όπου έκαναν τα μαθήματα τους κατά την διάρκεια της χρονιάς, ενώ εξεταστές τους θα είναι οι καθηγητές που τους έκαναν όλη αυτή την χρονιά εθελοντικά τα μαθήματα.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα εκτός από το ότι χαροποίησε τους αστυνομικούς που καθημερινά θα έπρεπε να παίρνουν δρακόντεια μέτρα για την ασφαλή μεταγωγή των κρατουμένων, ικανοποίησε τόσο την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όσο και την σχολική κοινότητα του Εσπερινού Λυκείου.

Οι μαθητές έρχονταν αντιμέτωποι, πηγαίνοντας να δώσουν εξετάσεις στο σχολείο τους, με αστυνομικές κλούβες και με αστυνομικούς που ήταν οπλισμένοι σαν «αστακοί», με περίστροφα, προκειμένου να πετύχουν την ασφαλή μεταγωγή των κρατουμένων. Εικόνες που φυσικά δεν ταιριάζουν σε σχολικό χώρο.

Εικόνες που "χτυπούσαν" στην καρδιά

Αφήστε που έβλεπαν τους εννέα κρατούμενους, να μεταφέρονται μέσα στις σχολικές αίθουσες για να γράψουν με χειροπέδες, κάτι που φυσικά θλίβει τον καθένα. Να βλέπει, δηλαδή νεαρά παιδιά να είναι αλυσοδεμένα, μέσα σε κλούβες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της μεταγωγής τους, ο χώρος του Εσπερινού Λυκείου περικλείονταν καθημερινά με 60 περίπου συνολικά αστυνομικούς (με αστυνομικά και πολιτικά ρούχα), με το δημόσιο ταμείο να πληρώνει ακριβά την αστυνομική αυτή κινητοποίηση, χωρίς ουσιαστικά να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Από εδώ και στο εξής οι μαθητές – κρατούμενοι θα γράφουν στην αίθουσα των φυλακών, ενώ οι δύο – τρεις από αυτούς που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις θα μεταφέρονται από τις Φυλακές Αγίου Στεφάνου στο εξεταστικό κέντρο που θα οριστεί να μεταβαίνουν.

Πηγή:Patras events
Share on Google Plus
Από το Blogger.