Επανειλημμένα είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος ο δράστης αιματηρής ληστείας στην Βουλιαγμένη


Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της «ανατροφοδότησης» της εγκληματικότητας λόγω των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων αποτελεί η περίπτωση του 34χρονου ποινικού από την Αλβανία που συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στην περιοχή του Γκύζη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία - τον περασμένο Φεβρουάριο - σε βάρος ενός 29χρονου και μιας 26χρονης στην περιοχή Λιμανάκια Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει «Το Βήμα» ο 34χρονος είχε συλληφθεί τρεις φορές την τελευταία διετία για κλοπές οχημάτων και άλλα αδικήματα από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, της Άμεσης Δράσης κλπ και αφηνόταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος.

Ο 34χρονος είχε αποφυλακισθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 από τις φυλακές της Τίρυνθας για κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, είχε προχωρήσει σε σειρά νέων παρανόμων ενεργειών και συνέχιζε ανενόχλητος την εγκληματική δραστηριότητα του.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Φεβρουαρίου ο 34χρονος μαζί με έναν συνεργό του που αναζητείται, πλησίασαν το ζευγάρι που βρίσκονταν την στιγμή εκείνη μέσα σε αυτοκίνητο και με την απειλή πιστολιού τούς ακινητοποίησαν και αφού τους χτύπησαν επιχείρησαν να τους ληστέψουν, πυροβολώντας ταυτόχρονα προς το όχημα.

Ο 29χρονος αμυνόμενος, προσπάθησε να τους απωθήσει και τότε ένας εκ των δραστών πυροβόλησε εκ νέου εναντίον του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι. Στη συνέχεια τους αφαίρεσαν χρήματα, ένα ρολόι, ένα πορτοφόλι, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και τα κλειδιά του αυτοκινήτου και ετράπησαν σε φυγή.

Το θύμα της επίθεσης ωστόσο φέρεται να είχε βγάλει την κουκούλα του συλληφθέντα δράστη και υποβοήθησε - σε συνδυασμό με μεγάλη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής - στην αναγνώριση και ταυτοποίηση του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν ο εν λόγω Αλβανός είχε εντοπισθεί να κλέβει οχήματα τον Μάρτιο του 2015 στα Εξάρχεια, τον Απρίλιο του 2016 στην Κυψέλη και τον Ιανουάριο του 2017 (δηλαδή λίγες ημέρες πριν ληστέψει και πυροβολήσει το ζευγάρι) στη Βουλιαγμένη). Χωρίς ωστόσο να έχει καμιά επίπτωση ώστε να περιορισθεί η εγκληματική δραστηριότητα του.

Πηγή:ΒΗΜΑ gr


Share on Google Plus
Από το Blogger.