Παπαθεοδώρου:Παρέμβαση σε Κοντονή για τις φυλακές


Για «αντικανονική παύση Διευθυντή και παράτυπη τοποθέτηση Αρχιφύλακα στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας» κάνει λόγο, αχαιός βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ Θόδωρος Παπαθεοδώορυ, με παρέμβασή του προς τον υπουργό δικαιοσύνης Στ.Κοντονή.

Αναφέρει:


Στις 16 Ιουνίου επαύθη από τα καθήκοντα του αναιτιολόγητα και αντικαταστάθηκε ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας, κατά παράβαση των διατάξεων του ν. 4369/ 2016, σύμφωνα με τις οποίες έπρεπε να παραμείνει στην θέση του μέχρι την επιλογή νέου Προϊσταμένου Διεύθυνσης στο Κατάστημα από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Παράλληλα δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες σχετικά με τα κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής Προϊσταμένου Φύλαξης (αρχιφύλακας). Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Φύλαξης δεν τηρήθηκε ούτε το κριτήριο της αρχαιότητας, ούτε της εμπειρίας θέσης, γεγονός που είχε ως συνέπεια να παρακαμφθεί ένας υποψήφιος, ο οποίος είχε τα απαραίτητα προσόντα και να επιλεγεί ένας άλλος που διέθετε λιγότερα προσόντα.

Υπενθυμίζουμε δε ότι σύμφωνα και με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα σε περίπτωση ανάθεσης καθηκόντων όταν υπάρχουν περισσότεροι του ενός στον ίδιο βαθμό, υπερτερεί αυτός που έχει περισσότερο πλεονάζοντα χρόνο στον βαθμό, κριτήριο που επίσης δεν τηρήθηκε στην επιλογή του Προϊσταμένου Φύλαξης.

Αντιθέτως ο μοναδικός από τους υπηρετούντες που έχει κριθεί από υπηρεσιακό συμβούλιο δεν επελέγη, ενώ είχε 28 χρόνια υπηρεσίας, έναντι 22 χρόνων του υπαλλήλου που τελικά επελέγη. Η αντικανονική παύση Διευθυντή και η παράτυπη τοποθέτηση Αρχιφύλακα στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας καταδεικνύουν αυθαίρετες παρεμβάσεις στην λειτουργία των Σωφρονιστικών καταστημάτων.

Ερωτάται ο κ.κ. Υπουργός:

1. Είναι σε γνώση σας το συγκεκριμένο περιστατικό και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για τη διερεύνησή του;

2. Υπήρξε παρέμβαση του Συντονιστή Φυλακών στην όλη διαδικασία;

3. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία στην παράτυπη τοποθέτηση του Προϊσταμένου Φύλαξης στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας;

Πηγή: pelop.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.