ΠΟΕΔΗΝ: Να δημιουργηθούν ψυχιατρικές κλινικές μέσα στις Φυλακές





Την δημιουργία ψυχιατρικών κλινικών μέσα στις Φυλακές προτείνει για μία ακόμη φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με αφορμή την δολοφονία μίας γυναίκας από τρόφιμο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί, ο οποίος είχε στο παρελθόν δολοφονήσει άλλη μία γυναίκα. 
Ωστόσο, ως γνωστόν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όχι μόνο δεν προσανατολίζεται σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά αντιθέτως έχει πολλές φορές ανακοινώσει την ένταξη του μοναδικού Ψυχιατρείου Κρατουμένων στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα στο Αττικό Νοσοκομείο και την Β Ψυχιατρική Κλινική, όπου διευθυντής είναι συγκεκριμένος ψυχιάτρος με "ιδιαίτερο" ενδιαφέρον στο ΨΚΚ.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ έχει ως εξής:




Πόσο επικίνδυνα είναι τα άτομα που εκτείνουν ποινές φυλάκισης για σοβαρά ποινικά αδικήματα εντός των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Ποια είναι η λύση;

            Στις ημέρες εφημερίας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων επικρατεί πανικός. Είναι πραγματική κόλαση.
Προσέρχονται σε κάθε εφημερία για εισαγωγή πάνω από 30 Ασθενείς με εισαγγελική εντολή εγκλεισμού. Ασθενείς διεγερτικοί, επικίνδυνοι, κακοποιοί προσέρχονται με συνοδεία τριών αστυνομικών με χειροπέδες, προκειμένου να εισαχθούν και να νοσηλευθούν σε τμήματα οξέων περιστατικών. Σε κάθε ένα τμήμα οξέων περιστατικών νοσηλεύονται 30-35 τέτοιοι επικίνδυνοι Ασθενείς. Πολύ συχνά οι νοσηλευτές του εφημερείου και μετέπειτα οι Νοσηλευτές στα Νοσηλευτικά Τμήματα στην σωματική έρευνα που κάνουν στους Ασθενείς που εισάγονται, βρίσκουν πάνω τους πιστόλια, μαχαίρια, γκλοπς και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.
Αυτό γίνεται παρότι έχουν συλληφθεί από την αστυνομία και θα έπρεπε να προηγηθεί σωματική έρευνα.
            Μεταξύ των εισαγωγών περιλαμβάνονται:
·         Ασθενείς που βρίσκονται προφυλακισμένοι και για σοβαρά ποινικά αδικήματα φρουρούμενοι επί 24ωρου βάσεως από το Σώμα Ειδικών Φρουρών.
·         Άτομα που διώκονται για σοβαρά ποινικά αδικήματα και ο Εισαγγελέας διατάσει την 24ωρη φύλαξη από το Σώμα Ειδικών Φρουρών.
·         Άτομα που εισάγονται στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία όπως ο δολοφόνος της γυναίκας του Περιστερίου. Είναι άτομα που εντάσσονται στο άρθρου 69 του ποινικού κώδικα τα οποία έχουν διαπράξει φρικτά εγκλήματα. Καταδικάζονται ισόβια ή με μικρότερες ποινές και το Δικαστήριο διατάσει να εκτίσουν την ποινή τους χωρίς φύλαξη στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία.
            Οδηγούνται στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, νοσηλεύονται σαν να μην τρέχει τίποτα με τους άλλους Ασθενείς οξέα περιστατικά ή χρόνια, χωρίς καμία φύλαξη. Φυλάσσονται ή νοσηλεύονται από μία ή δύο νοσηλεύτριες σε κάθε τμήμα 30 Ασθενείς, εκ των οποίων άλλοι διεγερτικοί και  άλλοι επικίνδυνοι κακοποιοί του άρθρου 69 του ποινικού κώδικα.
            Οι εν λόγω Ασθενείς είναι επικίνδυνοι για τους άλλους Ασθενείς, το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς επίσης είναι επικίνδυνοι για το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον. Εάν θελήσουν να το σκάσουν από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, είναι πανεύκολο. Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία έχουν την ευθύνη νοσηλείας και όχι της φύλαξης. Τα εν λόγω άτομα υπόκεινται στο θεραπευτικό πρωτόκολλο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, είναι ελεύθερα στο περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου. Μπορεί στα πλαίσια της αποασυλοποίησης να φιλοξενούνται σε εξωνοσοκομειακές δομές, να τους χορηγούνται άδειες να πάνε όπου θέλουν. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη Νοσηλεία. Είναι πανεύκολο να το σκάσουν εάν το θέλουν καθότι τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία δεν είναι φυλακές. Είναι ανοικτοί χώροι νοσηλείας στα πλαίσια της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.
            Σε κάθε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται σε διάφορα τμήματα πάνω από 30 τέτοια άτομα. Τα εν λόγω άτομα - Ασθενείς είναι κακοποιοί, έχουν κάνει αντίστοιχα αδικήματα και εγκλήματα του ατόμου που σκότωσε την φίλη του στο Περιστέρι (π.χ. μια περίπτωση σκότωσε, τεμάχισε το θύμα και το έψησε στο φούρνο). Οι εν λόγω νοσηλευόμενοι έχουν επιτεθεί και τραυματίσει πολλές φορές Νοσηλευτές και άλλους Ασθενείς. «Αγρόν ηγόρασε» το Κράτος.
Εγκληματική είναι η αδιαφορία του Κράτους διαχρονικά. Η ευθύνη ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και Δικαιοσύνης. Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία δεν είναι φυλακές να υποδέχονται τέτοιους Ασθενείς. Νοσηλεύουν ψυχικά πάσχοντες. Εάν το σκάσουν οι εν λόγω νοσηλευόμενοι δίνεται άμεσα σήμα στην Αστυνομία. Δεν είναι δουλειά των Νοσηλευτών, των Ιατρών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου να φυλάσσουν εγκληματίες.
            Τα άτομα αυτά θα πρέπει να φυλάσσονται σε Ψυχιατρικές κλινικές που θα δημιουργηθούν εντός των φυλακών. Μόνο το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης διαθέτει μια τέτοια κλινική που ονομάζεται «τμήμα ακαταλογίστων». Δεν είναι όμως δουλειά των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Με ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα πρέπει να δημιουργηθούν Ψυχιατρικές κλινικές εντός των φυλακών προκειμένου να φυλάσσονται και να νοσηλεύονται όλοι όσοι είναι προφυλακισμένοι και καταδικασμένοι. Πως είναι δυνατόν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία Δρομοκαϊτειο, Δαφνί να φυλάσσουν μεγάλο αριθμό κακοποιών, εγκληματιών του άρθρου 69 του ποινικού κώδικα; Κινδυνεύουν ζωές ανθρώπων.
            Ας προβληματιστεί από το τραγικό γεγονός του Περιστερίου η κυβέρνηση για να λύσει το μείζον πρόβλημα. Η λύση είναι μια και μοναδική. Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία δεν είναι φυλακές. Άμεσα να δημιουργηθούν ψυχιατρικές κλινικές εντός των φυλακών. Έτσι θα επιλυθεί το πρόβλημα από πολλές πλευρές. Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία πρέπει να νοσηλεύουν ψυχικά πάσχοντες και μόνο. Επίσης έτσι θα μειωθεί η παραβατικότητα. Για σκεφτείτε ο εν λόγω Ασθενείς που σκότωσε τη φίλη του στο Περιστέρι, να γνώριζε ότι θα οδηγηθεί στις φυλακές. Ίσως να μην έπραττε ποτέ αυτό το φρικτό έγκλημα. Τώρα επέστρεψε ως κύριος στο ΔΑΦΝΙ.
            Δείτε βίντεο με εφημερία Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Στις φυλακές καλύτερα!!! 

Πηγή: www.poedhn.gr 
Share on Google Plus
Από το Blogger.