ΠΑΣΟΚ: Φιέστα της κυβέρνησης στις Φυλακές Κορυδαλλού


«Οι παρελάσεις τους γίνονται αποκλειστικά και μόνο για δημαγωγικούς λόγους»

Για «φιέστα» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ αναφορά με το γκρέμισμα του τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και εξηγεί το «γιατί» σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Επειδή γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη φιέστας στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το γκρέμισμα ενός τμήματος του τοίχου των γυναικείων φυλάκων Κορυδαλλού, για την αποκατάσταση της ιστορικής πραγματικότητας οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τα εξής: Το πάγιο αίτημα των κατοίκων του Κορυδαλλού για την απομάκρυνση, όχι μόνο των γυναικείων, αλλά του σωφρονιστικού ιδρύματος στο σύνολό του, είναι αίτημα διαχρονικό όλων των δημοτικών αρχών από τη μεταπολίτευση και μετά.

Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ έγιναν τα ουσιαστικά βήματα της απομάκρυνσης, με την συνυπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου των με την τότε δημοτική αρχή του Στέφανου Χρήστου, παρουσία όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έδωσαν πραγματικές μάχες για να προωθηθεί αυτό το αίτημα. Το 1996 επί κυβέρνησης του Κ. Σημίτη παραχωρήθηκαν στον Δήμο τα 26 στρέμματα του χώρου του πρώην αναμορφωτηρίου ανηλίκων και ανεργέθηκαν εκεί σχολικά κτήρια και το νέο Δημαρχείο του Δήμου Κορυδαλλού. Παράλληλα το 2011 επί Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, παραχωρήθηκαν στον Δήμο τα δέκα στρέμματα των Γυναικείων Φυλακών και δόθηκε η δυνατότητα κατεδάφισής τους».

«Συνεπώς»,υποστηρίζει συμπερασματικά το ΠΑΣΟΚ, «οι παρελάσεις βουλευτών και στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι δεν είχαν καμία παρουσία στους διαχρονικούς αγώνες για την απομάκρυνση των φυλακών, γίνονται αποκλειστικά και μόνο για δημαγωγικούς λόγους. Αυτό άλλωστε, που η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα κάνει από τότε που ανέλαβε την εξουσία. Η δικαίωση των κατοίκων του Κορυδαλλού θα έρθει μόνο με την οριστική απομάκρυνση του συνόλου των φυλακών από τον Κορυδαλλό».

Πηγή: www.newsbeast.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.