ΑΥΛΩΝΑGATE - ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ


Σήμερα το πρωί κλήθηκαν για κατάθεση στην Εισαγγελία Αθηνών σωφρονιστικοί υπάλληλοι και στελέχη της Φυλακής Αυλώνα για την υπόθεση Γιαννουσάκη – Καμμένου – Noor 1. 

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας Αθηνών ύστερα από εντολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης διενεργεί προκαταρκτική έρευνα, εκτός των άλλων και για τυχόν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων της Φυλακής Αυλώνα, τόσο για την είσοδο της Εισαγγελέας Τζίβα στην Φυλακή εκείνο το βράδυ, όσο και τυχόν άλλες παραβιάσεις του κανονισμού της Φυλακής. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής είχε μιλήσει από το βήμα της Βουλής για παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας στην Φυλακή Αυλώνα και είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την διερεύνηση και την τυχόν απόδοση ευθυνών. 

Εκτός των ζητημάτων της εισόδου της εισαγγελέως Τζίβα το βράδυ εκείνο για να πάρει κατάθεση από τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός της άνεσης με την οποία μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο ο κρατούμενος τόσο στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όσο και σε άλλους. Το κινητό τηλέφωνο συγκαταλέγεται στα απαγορευμένα είδη μέσα στην φυλακή και η κατοχή και χρήση τους τιμωρείται σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα. 

Τέλος, θα πρέπει να διερευνηθεί πώς τελικά δόθηκε η άδεια εισόδου τα μεσάνυκτα στην εισαγγελέα, από ποιον, αν γνώριζε εκ των προτέρων η διεύθυνση και οι υπάλληλοι της φυλακής ότι θα έρθει η συγκεκριμένη εισαγγελέας και εν τέλει εάν το υπουργείο Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα στελέχη του ήταν ενήμερα για την είσοδο στην φυλακή.

Πηγή:Φυλακές.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.