Κρατούμενος απέδρασε από φυλακή υψίστης ασφαλείας με τη βοήθεια drone

Ένας κρατούμενος που κατάφερε να αποδράσει από μία φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Νότια Καρολίνα πιθανώς χρησιμοποίησε κάποια εργαλεία τα οποία έφτασαν στην κατοχή του μέσω ...drone. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να προκύπτει από τις έρευνες, καθώς στα χέρια του άνδρα έφτασαν εργαλεία με τα οποία κατάφερε να κόψει τα συρματοπλέγματα και να δραπετεύσει. Φαίνεται μάλιστα πως επικοινωνούσε με τους συνεργούς του απ' έξω μέσω κινητού που μάλλον έφτασε με αντίστοιχο τρόπο στα χέρια του.


O Jimmy Casey πέτυχε το απίστευτο σε μία υπόθεση που θα μπορούσε να εμπνεύσει μία κινηματογραφική ταινία. Οι φρουροί μάλιστα αντιλήφθηκαν την απουσία του μετά από 18 ώρες, καθώς είχε βάλει ένα ομοίωμα στο κρεβάτι του για να μην αντιληφθούν ότι έχει φύγει.

Ο 46χρονος, που εντοπίστηκε ωστόσο δύο μέρες αργότερα σε ένα motel στο Texas, έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ είναι η 2η φορά μέσα σε 12 έτη που επιχειρεί να δραπετεύσει.

Τα drones φαίνεται πως χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο ως ένας τρόπος για να παραδοθούν λαθραία, όπως ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα, σε φυλακές στις ΗΠΑ, κάτι που φαίνεται να έχει προβληματίσει τις αρχές...

Πηγή: www.digitallife.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.