Στα κάγκελα οι κρατούμενοι της Φυλακής Πάτρας για το Νόμο Παρασκευόπουλου


Καθυστερούν να μπουν στα κελιά τους – Διαμαρτύρονται για την τροπολογία Κοντονή!
Βουβαμάρα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι κρατούμενοι της φυλακής Πατρών, αποφασίσαμε να παρατείνουμε κατά μια ώρα το κλείσιμο προαυλίου από 22:30 στις 23:30 μ.μ και την βραδινή κατάκλιση των κελιών μας από τις 23:00 μ.μ έως τις 00:00 μ.μ , δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίδρασή μας, αγωνιζόμενοι ειρηνικά , σε ο,τι αφορά τον μεταλλαγμένο νόμο 4322/2015 που κατακρεουργεί τα ήδη πετσοκομμένα δικαιώματά μας.

Μετά την ψήφιση του νόμου στις 19/09/2017 και σε περίπτωση που, όντως οι εξαιρέσεις είναι αυτές που έχουν ήδη διαρρεύσει, ενημερώνουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι καθολικά και συντεταγμένα οι κρατούμενοι των τριών πτερύγων της φυλακής Πατρών, από Τετάρτη 20/09/2017 θα προβούμε σε αποχή από την εργασία μας σε κάθε τομέα . (Μαγειρεία, φούρνοι ,καθαριότητα κ.τ.λ )


Ζητούμε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, να ασχοληθεί με τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματά μας και να πάψει η ήδη υπάρχουσα και ύποπτη αδιαφορία των ιθυνόντων.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία Κοντονή με τις νεότερες ρυθμίσεις επιδιώκεται η διατήρηση εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων συνθηκών διαβίωσης που αποτρέπουν τον υπέρμετρο συνωστισμό και εξασφαλίζουν τους αναγκαίους όρους για την εύρυθμη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος και την τήρηση των διεθνών κανόνων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, προβλέπεται ότι σε περιπτώσεις ορισμένων αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα ιδιαίτερα μεγάλης απαξίας και υψηλής επικινδυνότητας για την έννομη τάξη και την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, η εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων δεν επιτρέπεται καθόλου, ενώ σε ορισμένα άλλα προβλέπεται, πέραν των περιοριστικών όρων, η δυνατότητα επιβολής κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση.

«Με το επιχείρημα της αποσυμφόρησης των φυλακών, η κυβέρνηση συνεχίζει την επιλογή της να αποφυλακίζει σκληρούς εγκληματίες» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ), αναφερόμενος στην τροπολογία για την υπό όρους απόλυση κρατουμένων, η οποία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την Ευρωπαϊκή Εντολή Έρευνας στις ποινικές υποθέσεις. «Κανένα αντεγκληματικό δόγμα, καμία θεωρία δεν έχει υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Δεν εξαιρούνται από το νόμο έμποροι ναρκωτικών, τρομοκρατικές οργανώσεις, απάτες κατά του δημοσίου», είπε ο κ. Βορίδης.

Ταυτόχρονα κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί συστηματικά σχέδιο χειραγώγησης της δικαιοσύνης με αφορμή άλλη τροπολογία για την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αναφορικά με την τροπολογία για την συμπλήρωση του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με την οποία διαφωνούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο κ. Βορίδης είπε για τη στάση της ΝΔ: «Δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα στην κυβέρνηση να έρχεται η ίδια και να αναζητάει στήριξη στο κοινοβούλιο. Αν δεν έχει η ίδια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να μην φέρνει τις διατάξεις. Όχι να έχετε εσείς διαφωνίες εσωτερικές, να ακούμε έκκληση από τον εισηγητή των ΑΝΕΛ για απόσυρση της διατάξεως, αλλά εσείς να ζητάτε να στηρίξει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες η αντιπολίτευση. Δεν έχει κανένα νόημα, δεν πρόκειται να γίνεται αποδεκτό αυτό ανεξαρτήτως του όποιου περιεχομένου έχουν οι ρυθμίσεις σας».

Πηγή: www.patrastimes.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.