Οι Ελληνες κατά συρροή δολοφόνοι!


Η ελληνική πραγματικότητα των serial killers! Το E-magazino.gr θυμάται και παρουσιάζει περιπτώσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο με τα εγκλήματά τους.

Στάθης Μασκαλίδης

------------------------------------


Οι κατά συρροή δολοφόνοι, έχουν απασχολήσει πολλάκις την τέχνη, κυρίως σε επίπεδο μυθοπλασίας, σε λογοτεχνία και κινηματογράφο. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις οι κύριοι χαρακτήρες ενός έργου, αντλούν την ύπαρξή τους από πραγματικές ιστορίες, έστω και με μια υπερβάλλουσα μορφή σε αρκετές των περιπτώσεων.

Στην Ελλάδα, δεν είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με τον όρο serial killer, καθώς είναι αλήθεια ότι τα περιστατικά αυτά δεν αποτελούν κομμάτι μιας καθημερινότητας, όπως ίσως συμβαίνει σε άλλες χώρες, όπου και ο πληθυσμός είναι πολύ μεγαλύτερος, οπότε στατιστικά αυξάνονται οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ή δεν έχουν υπάρξει και στη χώρα μας, άνθρωποι που αντλούν ψυχική ικανοποίηση, μέσα από προμελετημένες και συνεχόμενες δολοφονίες, οι οποίες συνήθως έχουν και ένα συγκεκριμένο μοτίβο, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την «ταυτότητα» του διαπραχθέντος εγκλήματος.

Παρακάτω θα διαβάσετε για εννιά τέτοιες περιπτώσεις, που συγκλόνισαν με την στυγερότητα και σε κάποιες εξ αυτών με την βαναυσότητα, με την οποία Έλληνες κατά συρροή δολοφόνοι «συμπεριφέρθηκαν» στα θύματα τους.



Αντώνης Δαγκλής


Πρόκειται για τον πρώτο καταγεγραμμένο Έλληνα serial killer. Σε ηλικία 22 ετών ο Αντώνης Δαγκλής, έχοντας σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αρχίζει να στήνει καρτέρι με το λευκό φορτηγάκι του σε στέκια ιερόδουλων. Την ώρα της συνουσίας με τα θύματά του, τα στραγγάλιζε και στη συνέχεια τα τεμάχιζε. Σκότωσε δύο κοπέλες το 1995, ενώ ομολόγησε ακόμη μία δολοφονία, την οποία είχε διαπράξει το 1992. «Νόμιζα ότι σκότωνα τη μητέρα μου. Τα πτώματα τα τεμάχιζα μάλλον από μίσος», είχε δηλώσει στο δικαστήριο. Καταδικάστηκε σε 13 φορές ισόβια, αλλά τον Αύγουστο του 1997, βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί 33 του Ψυχιατρικού Καταστήματος των Φυλακών Κορυδαλλού.



Θεόφιλος Σεχίδης


Δράστης των πιο φρικτών εγκλημάτων στη συγκεκριμένη λίστα. Μέσα σε δύο ημέρες, 19 και 20 Μαΐου του 1996, ο 24χρονος φοιτητής Νομικής, δολοφόνησε τον πατέρα του, την μητέρα του, το θείο του, την αδελφή του και τη γιαγιά του. Μετά από μία ημέρα τεμάχισε τα πτώματα και τα μετέφερε στην χωματερή της Καβάλας, ενώ από μερικά είχε αφαιρέσει τμήμα του εγκεφάλου, προκειμένου, όπως αποκάλυψε να τα μελετήσει. «Ήταν άρρωστοι και ήθελα να τους λυτρώσω. Ήθελαν να με βγάλουν από τη μέση και πρόλαβα να τους σκοτώσω πρώτος. Υπήρχε συνωμοσία σε βάρος μου. Βρισκόμουν εν αμύνη. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο επειδή ήξερα ότι ήμουν άλλης μάνας παιδί και δεν μου έλεγαν την αλήθεια. Τους ξέκανα για να μην με ξεκάνουν», είπε στην απολογία του. Καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια. Το όνομά του ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα σήμερα, αφού υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, έχοντας εκτίσει 21 χρόνια από την ποινή του.



Δημήτρης Βακρινός


Ταξιτζής στο επάγγελμα, ωστόσο είχε χαρακτηριστεί ως «ο δολοφόνος με το κράνος», το οποίο φορούσε όταν διέπραττε τα εγκλήματά του. Συνελήφθη τον Απρίλιο του 1997, όταν και ομολόγησε έξι δολοφονίες και ακόμη πέντε απόπειρες. «Με θεωρούσαν άνθρωπο της καρπαζιάς. Έτσι με αντιμετώπιζαν. Με το όπλο αισθανόμουν θεός», ήταν τα λόγια του. Ο Δημήτρης Βακρινός, έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που μπορούσε να σκοτώσει, χωρίς ουσιαστικό λόγο, κάτι που αποδείχθηκε στην περίπτωση της 25χρονης Αναστασίας Σιμιτζή, την οποία έκαψε ζωντανή γιατί τον είπε κοντό. Δεν δικάστηκε ποτέ, καθώς λίγο μετά τη σύλληψη του, κρεμάστηκε στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού, χρησιμοποιώντας τα κορδόνια των παπουτσιών του.



Παντελής Καζάκος


Ο δολοφόνος των αλλοδαπών. Τον Οκτώβριο του 1999, ο 23χρονος τότε, φύλακας της ΕΡΤ, βγήκε… παγανιά αποφασισμένος να «σκοτώσω όποιον αλλοδαπό έβλεπα στο δρόμο, γιατί το κακό μ' αυτούς έχει παραγίνει». Στις 19, 21 και 22 Οκτωβρίου, τριγύριζε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε Μεταξουργείο, Ψυρρή και Εξάρχεια και πυροβόλησε εννιά άτομα. Ο απολογισμός ήταν δύο νεκροί και επτά τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι με μόνιμα κινητικά προβλήματα. Ενδεικτικό της ψυχικής του υγείας, είναι το γεγονός ότι όταν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ρώτησε τον πατέρα του αν ο κόσμος τον θεωρεί ήρωα ή φονιά, για να πάρει ως απάντηση τον δεύτερο χαρακτηρισμό. Ο Παντελής Καζάκος, καταδικάστηκε σε δις ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης.



Αριστείδης Παγκρατίδης


Η γνωστή ιστορία του «δράκου του Σέιχ Σου». Η πιο αμφιλεγόμενη και διχαστική απ’ όλες, αφού ποτέ δεν υπήρξαν αδιάσειστες αποδείξεις για την ενοχή του Αριστείδη Παγκρατίδη, ο οποίος κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο για τρεις δολοφονίες και ακόμη δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας στο δάσος του Σέιχ Σου, τους πρώτους μήνες του 1959. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο 24χρονος συνελήφθη γιατί εισέβαλε μεθυσμένος στο ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» σε αναζήτηση γυναίκας. Αρχικά καταδικάστηκε για την πράξη του σε εννιά χρόνια κάθειρξης για εξαναγκασμό 11χρονης σε ασέλγεια, όμως, στη συνέχεια φέρεται να ομολόγησε ότι ήταν ο δολοφόνος που είχε σκορπίσει τον τρόμο στο Σέιχ Σου. Εκτελέστηκε ένα πρωινό του Φεβρουαρίου του 1968, ενώ προηγουμένως είχε ομολογήσει ότι ήταν ομοφυλόφιλος και ότι: «Είμαι αθώος. Λυπάμαι μόνο γιατί αύριο, που θα έρθει η μάνα μου στο επισκεπτήριο, δεν θα με βρει εδώ».



Κυριάκος Παπαχρόνης


Ή αλλιώς «Ο δράκος της Δράμας». Ο μόλις 19 ετών, έφεδρος ανθυπολοχαγός των ΛΟΚ, συλλαμβάνεται μετά από έρευνες για δολοφονίες και βιασμούς γυναικών, στις οποίες μάλιστα συμμετείχε και ο ίδιος, στις αρχές του 1983. Ο Κυριάκος Παπαχρόνης, ήταν ο δράστης δύο βιασμών και πέντε ανθρωποκτονιών. «Θόλωνε το μυαλό μου. Ήθελα να χτυπήσω. Έφτανα στο μεγαλείο. Την χτυπούσα, τελείωνε. Με ερέθιζε ο ήχος των γυναικείων τακουνιών», ήταν τα λόγια με τα οποία αιτιολόγησε τις πράξεις του. Καταδικάστηκε σε δις εις θάνατον και κάθειρξη 23 ετών, αλλά η ποινή μετατράπηκε τελικά σε ισόβια φυλάκιση. Αποφυλακίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 2004 με περιοριστικούς όρους και ζει μόνιμα στη Λάρισα.



Σπύρος Μπέσκος


Ακόμη ένας serial killer που έφερε τον χαρακτηρισμό «Δράκος». Ο 37χρονος φυσιοθεραπευτής, ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδί, ενώ κατά κοινή ομολογία επρόκειτο για έναν άριστο επαγγελματία. «Χτυπούσε» Παρασκευή έως και Κυριακή. Έπειθε τα θύματα του να μπουν στο αυτοκίνητό του και τα αναισθητοποιούσε στραγγαλίζοντάς τα με σχοινί και στη συνέχεια τα βίαζε. Ο «δράκος με το σχοινί» συνελήφθη το 1983, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας και καταδικάστηκε δις εις θάνατο για τις δύο δολοφονίες και 25 χρόνια κάθειρξη για τους βιασμούς και τις επιθέσεις. Στη φυλακή ήταν υπόδειγμα κρατουμένου και τελικά μετά από τρεις αιτήσεις αποφυλακίστηκε το 2008. Έκτοτε ξαναπαντρεύτηκε και ασκεί το επάγγελμά του, ενώ έχει απολογηθεί και δημόσια για τα εγκλήματά του.



Αικατερίνη Δημητρέα


Το 1962 και μέσα σε διάστημα τρεισήμισι μηνών, η Αικατερίνη Δημητρέα από τη Μάνη, 42 ετών τότε, δηλητηρίασε με παραθείο την μητέρα της, τον θείο της, τον αδελφό της και τον 5χρονο ανιψιό της, ενώ αποπειράθηκε να σκοτώσει με τον ίδιο τρόπο ακόμη δύο άτομα. Συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και στην ομολογία της υποστήριξε ότι «έπρεπε να πεθάνουν γιατί με κακομεταχειρίζονταν, αν και δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν άλλον, εκτός από τον αδελφό μου». Τον Μάιο του 1963, καταδικάστηκε τέσσερις φορές σε θάνατο και κάθειρξη 15 ετών, με την ποινή της να εκτελείται το 1965 στο Γουδί.



Μαρία Σαμπανιώτη


Η έτερη «γυναίκα δηλητήριο». Τον Ιανουάριο του 1992, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο με την Δημητρέα, δηλητηρίασε επτά άτομα με παραθείο, το οποίο είχε βάλει μέσα σε τηγανόψωμα, σκοτώνοντας τα τρία. Η «φαρμακούλα» όπως την αποκάλεσαν συγγενείς των θυμάτων της, τιμωρήθηκε με τρεις φορές ισόβια, αν και δήλωσε αθώα. «Δεν είμαι νέα νοικοκυρά. Δεν μπορώ να μπερδέψω το αλάτι με το δηλητήριο. Πήγα να κάνω ένα καλό και πως μπλέχτηκα έτσι, Θεέ μου! Η κόρη μου, μου ζήτησε να πάμε στα μαγαζιά. Για να μη χαλάσει το ζυμάρι το πήγα εγώ στην οικογενειακή μας φίλη Ελένη Μουστοπούλου και το υπόλοιπο ζυμάρι το πήγα στην Ειρήνη Κληματσά, για να φτιάξει κι εκείνη ψωμί», είχε ισχυριστεί η 56χρονη. Αποφυλακίστηκε το 2011, λόγω καλής συμπεριφοράς.

Πηγή: e-magazino.gr/
Share on Google Plus
Από το Blogger.