Μέσα από τις Φυλακές η εντολή για τον Ζαφειρόπουλο


Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Θέμα ημερών η εξιχνίαση – Η εντολή μέσα από τις φυλακές και το συμβόλαιο θανάτου στην Πεντέλη

- Στο τελικό στάδιο φαίνεται ότι βρίσκεται η έρευνα για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου - Γιατί μεταφέρθηκαν κρατούμενοι από τον Κορυδαλλό στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών - Πώς συνδέεται με την υπόθεση Ζαφειρόπουλου το «συμβόλαιο θανάτου» για δικηγόρο στην Πεντέλη - Το σκάνδαλο με εταιρεία παροχής ενέργειας, ο Έλληνας και οι Αλβανοί βαρυποινίτες - Η απόπειρα εκβιασμού που κατέληξε στη δολοφονία του δικηγόρου 

Στο τελικό της στάδιο φαίνεται να βρίσκεται η έρευνα για την εξιχνίαση τις δολοφονίας του Ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς χθες το μεσημέρι, αιφνιδιαστικά μεταφέρθηκαν στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών τρεις κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να εξεταστούν. 


Έδωσαν την εντολή εκφοβισμού μέσα από τις φυλακές

Οι δυο από τους κρατούμενους είναι Αλβανοί, ο ένας βαρυποινίτης και ο άλλος ισοβίτης. Το τρίτο πρόσωπο που έχει προσαχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού είναι Έλληνας, καταδικασμένος για το σκάνδαλο ιδιωτικής Εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. 

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχουν βάσιμες υποψίες πως οι δυο Αλβανοί κακοποιοί, είναι οι άνθρωποι που έδωσαν την εντολή μέσα από τις φυλακές σε δυο συμπατριώτες τους να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν, για συγκεκριμένο χρηματικό ποσό τον γνωστό ποινικολόγο, με κατάληξη να τον δολοφονήσουν μέσα στο γραφείο του. 

Επίσης και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ενδείξεις, πως τους δυο Αλβανούς, τον βαρυποινίτη και τον ισοβίτη, είχε «στρατολογήσει» επίσης μέσα στις φυλακές ο Έλληνας που κατηγορείται για το σκάνδαλο με την εταιρεία παροχής ενεργείας και επιπλέον είναι ο άνθρωπος που είχε δώσει εντολή για “συμβόλαιο θανάτου”, στους δυο Αλβανούς, για να σκοτώσουν δικηγόρο στην Πεντέλη, ο οποίος είχε αναλάβει την Πολιτική Αγωγή στο σκάνδαλο με την συγκεκριμένη Εταιρεία. 


Εκβιασμός που πήγε στραβά η δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Οι ερευνητές τις Ασφάλειας είναι πεπεισμένοι πως η προσπάθεια εκβιασμού του αείμνηστου ποινικολόγου, που κατέληξε στην δολοφονία του, έχει να κάνει με την συγκεκριμένη υπόθεση και σκοπός των δυο οπλοφόρων που μπήκαν στο γραφείο του ήταν να του αποσπάσουν χρηματικό ποσό αλλά και να μάθουν στοιχεία όσον αφορά στην πορεία της υπόθεσης αλλά και την νέα διεύθυνση βασικού μάρτυρα κατηγορίας. 


Η αρχή του νήματος και οι πρώτες προσαγωγές

Το “κουβάρι” της υπόθεσης που τελικά θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας, ξεκίνησε να ξετυλίγεται πριν από περίπου μια εβδομάδα με συνεχείς προσαγωγές υπόπτων, ενώ κορυφώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όπου οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησαν τέσσερις σημαντικές προσαγωγές υπόπτων. 

Οι προσαχθέντες κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν στα γραφεία τις Ασφάλειας για περίπου ένα 24ωρο και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε σε βάρος τους κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο που να τους «δένει» με την δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου. 


Θέμα ημερών η εξιχνίαση

Αντιθέτως φαίνεται πως αυτά τα πρόσωπα, κατά την εξέταση τους, φέρεται να έδωσαν νέα κατεύθυνση και κυρίως ώθηση στις εν’ εξελίξει έρευνες. 

Ωστόσο, ο ένας από τους προσαχθέντες και εν προκειμένω ο ένας από τους Αλβανούς, οποίος είναι κάτοικος Καλλιθέας, θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα του βρέθηκε και κατασχέθηκε οπλισμός, αποτελούμενος από πιστόλια και περίστροφα. 

Από αυτές τις προσαγωγές έχει προκύψει πλέον μια ολοκληρωμένη εικόνα για τους έμπειρους Αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών, με αποτέλεσμα οι έρευνες να είναι σε κάλο δρόμο και να θεωρείται θέμα ημερών η εξιχνίαση του εγκλήματος. 


Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Πηγή: www.newsit.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.