Νιγρίτα Σερρών: Φυλακή χωρίς Φύλακες


Δριμεία κριτική στην απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να ανοίξει μία νέα πτέρυγα στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις σωφρονιστικού προσωπικού, άσκησε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Δίκτυο TV ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας κ. Σπύρος Καρακίτσιος.

Ο κ. Καρακίτσιος εξέφρασε την έντονη διαφωνία της Ομοσπονδίας για το «πρόχειρο» άνοιγμα νέας πτέρυγας, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί προσωπικό, τόνισε ότι οι υλικοτεχνικές υποδομές της φυλακής και κυρίως της νέας πτέρυγας δεν έχουν επιλυθεί, μίλησε για ξεσπιτώματα υπαλλήλων με απευθείας μεταθέσεις από άλλες φυλακές που θυμίζουν περασμένες δεκαετίες, ενώ επανέλαβε ότι το υπάρχον προσωπικό είναι καταπονημένο και ότι τους οφείλονται δεκάδες εκατοντάδες οφειλόμενα ρεπό εξαιτίας της υπερεργασίας τους.

Επίσης, ο κ. Καρακίτσιος είπε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως συζήτηση με το Σωματείο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, του οποίου τις κινητοποιήσεις χαρακτήρισε δίκαιες για το άνοιγμα της νέας πτέρυγας, ενώ εντύπωση όπως χαρακτηριστικά «φτιάχνουν φυλακές χωρίς φύλακες και χωρίς προσωπικό».

Οι κινητοποιήσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων συνεχίζονται και αυτή τη βδομάδα. 

Πηγή: www.diktyotv.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.