Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες κρατουμένων στην Φυλακή Κορυδαλλού


Οι κρατούμενοι του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού προχώρησαν σήμερα (12.11.2017) το απόγευμα σε δίωρη ειρηνική διαμαρτυρία. Οι κρατούμενοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας παρέμειναν στα προαύλια στις πτέρυγες Α, Β, Γ και Δ των φυλακών. 

Οι κρατούμενοι ζητούν άμεση ενημέρωση από τους θεσμικούς εκπροσώπους του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τις διατάξεις του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα, κάποιες από τις οποίες παραβιάζουν κατάφωρα τα δικαιώματά τους. 

Σε περίπτωση που το υπουργείο συνεχίσει να αδιαφορεί, η κινητοποίηση θα κλιμακωθεί. Η επιτροπή δικηγόρων, κατόπιν σχετικού γραπτού αιτήματος των κρατουμένων θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους εκπροσώπους του υπουργείου. 
Η ανακοίνωση των κρατουμένων



ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (υπ’ όψιν κ. Κοντονή Σταύρου) 
Προς γενικό γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής κ. Φυτράκη Ευτύχιο, 
Προς γενικό διευθυντή συντονισμού σωφρονιστικών καταστημάτων κ. Δουλάμη Παύλο 

Στα πλαίσια της κινητοποίησης στις φυλακές ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα, δημιουργήθηκε μια επιτροπή δικηγόρων η οποία θα μπορεί να μεταφέρει τη φωνή μας έξω από τα τείχη και ταυτόχρονα να μας ενημερώνει για τις εξελίξεις σχετικά με τον σωφρονιστικό κώδικα. 

Με την παρούσα ανακοίνωση ορίζουμε τους δικηγόρους κ. Κακαρνιά Γιώργο, κ. Καμπαγιάννη Αθανάσιο, κ. Κατσαρή Δημήτριο και κ. Παπαδάκη Κωνσταντίνο ως την επιτροπή η οποία θα μας εκπροσωπεί και θα λαμβάνει γνώση από τους θεσμικούς φορείς του υπουργείου σχετικά με τις διατάξεις του νέου σωφρονιστικού κώδικα. 

Παράλληλα, αιτούμαστε η συγκεκριμένη επιτροπή να προσκληθεί στις συνεδριάσεις επιτροπής στη Βουλή για την συζήτηση του σωφρονιστικού κώδικα πριν την κατάθεσή του για ψήφιση, στα πλαίσια της δυνατότητας που δίνει ο νόμος για την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων ή φορέων. 

Επιτροπή αγώνα γυναικείων- αντρικών φυλακών Κορυδαλλού 

Πηγή: www.newsit.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.