Συνεχίζουν την απεργία πείνας Ρούπα-Μαζιώτης-Γιατί καταγγέλλουν τις φυλακές Κορυδαλλού


Την ηγεσία των φυλακών Κορυδαλλού καταγγέλλουν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, τονίζοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους που αφορούν την επικοινωνία με το παιδί τους και να βγει ο Ν. Μαζιώτης από την απομόνωση.

Συνεχίζουν, δε, την απεργία πείνας και δηλώνουν ότι θα αρνηθούν τη μεταφορά τους σε νοσοκομείο αν η Εισαγγελία της φυλακής δεν δώσει εντολή να μπορούν από το νοσοκομείο να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το παιδί τους.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Στις 13 ημέρες απεργίας πείνας κανείς από την ηγεσία των φυλακών Κορυδαλλού (διευθυντής Γιαννακόπουλος - εισαγγελέας Σαββαΐδης) αλλά ούτε από το υπουργείο «Δικαιοσύνης» δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί μας. Κατόπιν αιτήματος της Πόλας Ρούπα συναντήθηκε η ίδια με τον διευθυντή Γιαννακόπουλο.

Στο ζήτημα του επισκεπτηρίου με το παιδί μας με το οποίο ζητάμε να κρατάει η συνάντησή μας 3 ώρες τουλάχιστον, αφού οι επισκέψεις του αδυνατούν να γίνονται συχνότερα από 1 φορά τον μήνα, δεν δόθηκε απάντηση. Όσο για το άλλο ζήτημα που αφορά την υπηρεσία, να βγει ο Νίκος Μαζιώτης από την απομόνωση, ο διευθυντής δήλωσε ότι δεν ήταν ενήμερος για το αίτημα!! (sic).

Προφανώς και η στάση αυτή δηλώνει απόρριψη και των δύο αιτημάτων. Όσο για την απομόνωση του Μαζιώτη είναι σαφές πως δεν θέλουν να βγει από αυτό το καθεστώς. Προφανώς θέλουν να μας φθάσουν στα όριά μας, αν όχι να μας εξοντώσουν.

Επειδή η απεργία πείνας προχωρά και πλησιάζει η ώρα να πάμε στο νοσοκομείο, κάναμε αναφορά προς την Εισαγγελία της φυλακής πως αν δεν δώσει εντολή να μπορούμε από το νοσοκομείο να επικοινωνούμε τηλεφωνικά με το παιδί μας, θα αρνηθούμε τη μεταφορά μας στο νοσοκομείο.

Πόλα Ρούπα-Νίκος Μαζιώτης, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα»

Πηγή: thecaller.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.