Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησής τους στις φυλακές Αγιάς


Παράπονα για τις συνθήκες κράτησής τους, κοινοποίησαν οι κρατούμενοι στις φυλακές της Αγιάς στα Χανιά.

Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για το κρύο και την μη λειτουργία των καλοριφέρ και τονίζουν ότι, λόγω και της υγρασίας στην περιοχή, πολλοί είναι άρρωστοι ενώ παράπονα εξέφρασαν και για την ποιότητα του φαγητού.

Οι κρατούμενοι κοινοποίησαν τα αιτήματά τους στα «Χανιώτικα Νέα», υποστηρίζοντας ότι τα θέματα τέθηκαν στη διοίκηση της φυλακής, η οποία από την πλευρά της τονίζει ότι δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα παράπονα.

Όπως ανέφεραν οι κρατούμενοι:

Τα βράδια το κρύο είναι αφόρητο. Η περιοχή έχει μεγάλη υγρασία γιατί είναι και η λίμνη κοντά και τα τσιμέντα της φυλακής κρατούν την υγρασία αυτή. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι σχεδόν οι κρατούμενοι είμαστε άρρωστοι.

Δεν λέμε ότι το κάνει επίτηδες η διοίκηση, προφανώς και αυτοί έχουν μειωμένα κονδύλια αλλά και εμείς είμαστε άνθρωποι δεν μπορούμε να ζήσουμε σε τέτοιες συνθήκες. Τουλάχιστον ας μας επιτρέψουν αερόθερμα όπως γίνεται σε άλλες φυλακές ή ηλεκτρικές κουβέρτες που καίνε λιγότερο ρεύμα, αν δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο.

Το φαγητό δεν είναι καλό, δεν έχει λάδι, είναι χάλια, δεν τρώγεται. Και εντάξει οι Κρητικοί κρατούμενοι μας φέρνουν φαγητό οι δικοί μας, οι υπόλοιποι και οι ξένοι είναι υποχρεωμένοι να τρώνε φαγητό που δεν τρώγεται.

Τα θέματα τέθηκαν στη διοίκηση της φυλακής, η οποία επισήμανε πως τα καλοριφέρ ανάβουν ανάλογα τις καιρικές συνθήκες. Μέχρι τώρα δεν είχαν λειτουργήσει ωστόσο προγραμματίζεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα. Σε ότι αφορά το φαγητό αναφέρθηκε πως δεν έχουν γίνει παράπονα.

Πηγή: efsyn.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.