Τρία χρόνια φυλάκιση για επεισόδιο στις φυλακές του Βόλου


Έσπασαν με γροθιές την κάμερα ασφαλείας των δικαστικών φυλακών Βόλου και απείλησαν τον διευθυντή ότι θα βάλουν φωτιά.

Το περιστατικό συνέβη χθες στις 10:15 το πρωί με δράστες δύο Γεωργιανούς ηλικίας 19 και 18 ετών, οι οποίοι εκτίουν ποινή φυλάκισης για ληστεία και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι δύο Γεωργιανοί προχώρησαν στις εν λόγω πράξεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς ο διευθυντής δεν τους αλλάζει φυλακή, ενώ είναι οι μόνοι υπήκοοι Γεωργίας στις δικαστικές φυλακές Βόλου.

Οι δύο φυλακισθέντες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι συνοδεία αστυνομικών στο σκαμνί του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ο ένας από τους δύο, ο 18χρονος, κατηγορήθηκε επιπλέον ότι απείλησε τον διευθυντή ότι θα βάλει φωτιά στις φυλακές.

Τρία έτη φυλάκιση επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στους δύο κατηγορούμενους.

Επέβαλε ποινή μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως και με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

«Εκτός από τη φυλακή υπάρχει και η απομόνωση σε κελί. Η φυλακή δεν είναι σχολείο, ούτε ξενοδοχείο για να λέει ο κάθε κρατούμενος ότι θέλει άλλη φυλακή. Ο δε διευθυντής δεν είναι ο αρμόδιος που αποφασίζει» είπε ο εισαγγελέας έδρας.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων, τονίζοντας ότι οι «κρατούμενοι πρέπει να σκεφτούν τι να κάνουν ώστε να εκτίσουν την ποινή τους νωρίτερα. Όμως, αυτός ο τρόπος δεν τους βοηθάει».

Νωρίτερα, απολογούμενος στο Δικαστήριο, ο 18χρονος ισχυρίστηκε ότι ο διευθυντής των φυλακών τούς κορόιδευε ότι θα μεταφερθούν σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα. «Δεν είχαμε άλλη λύση. Δεν έχει άλλους Γεωργιανούς στη φυλακή» είπε.

Από την πλευρά του ο 19χρονος είπε ότι ήθελε να μιλήσει. «Είμαι μόνος. Δεν κοιμάμαι. Δεν αντέχω άλλο», είπε. Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε και για την ποιότητα του φαγητού, ενώ είπε ότι οι φυλακές δεν έχουν μπάνιο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ
Πηγή: http://www.taxydromos.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.