Διευθυντής έδινε παράνομα επίδομα σε υπάλληλο Καθαριότητας


Στο μικροσκόπιο της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μ. Παπασπύρου, βρέθηκε υπόθεση κατά την οποία Διευθυντής υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου, ενέκρινε παρανόμως την χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε υπάλληλο Καθαριότητας. Αυτή είναι μία μόνο από τις πολλές υποθέσεις που εξέτασε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, εντοπίζοντας εστίες διαφθοράς στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, o εν λόγω Διευθυντής, λοιπόν, δεν έδωσε ούτε μία, ούτε δύο φορές το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στην υπάλληλο Καθαριότητας. Το χορηγούσε από την 21η Οκτωβρίου 2012 έως την 29η Μαΐου 2015, παρότι η δημοτική υπάλληλος δεν το δικαιούτο, δεδομένου ότι εκτελούσε χρέη γραμματέα στο τμήμα Καθαριότητας του Δήμου. Από έλεγχο που προέκυψε, η υπάλληλος είχε λάβει παρανόμως 1.200 Ευρώ και όφειλε να τα επιστρέψει, ενώ στον Διευθυντή ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη και αυτουργία κατ’ εξακολούθηση.

Σε βάρος του Διευθυντή σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραπέμφθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Όπως προκύπτει από το κλητήριο θέσπισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο Διευθυντής της υπηρεσίας Καθαριότητας παρέβη τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, με σκοπό να προσποριστεί σε τρίτο παράνομο οικονομικό όφελος.

Προηγουμένως, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης άσκησε ένσταση κατά της απόφασης του Δημάρχου, με την οποία απάλλασσε τον Διευθυντή της Καθαριότητας, αντί να του επιβάλει τις ανάλογες πειθαρχικές ποινές όπως υποχρεούτο ως πειθαρχικός προϊστάμενος των υπαλλήλων του.

Πηγή: www.epoli.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.