Ερωτηματικά για την μετακίνηση αρχιφύλακα του Κορυδαλλού στις αποθήκες

Aιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης μετά από αναφορά σωφρονιστικού υπαλλήλου


Εκπληξη προκαλεί σε δικαστικούς κύκλους αλλά και στελέχη της ΕΛΑΣ η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την μετακίνηση στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού (ΚΑΥΦ) των φυλακών Κορυδαλλού του επί σειρά δεκαετιών αρχιφύλακα των συγκεκριμένων φυλακών και από το 2010 του Ψυχιατρείου του σωφρονιστικού καταστήματος κ. Αντώνη Αραβαντινού. Ακόμη ο εν λόγω υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει πρωτοστατήσει σε καταγγελίες -και από πλευράς συνδικαλιστών στον συγκεκριμένο χώρο , για ευνοϊκή μεταχείριση κρατουμένων που οδηγούν σε ασυδοσία εντός των φυλακών και απειλές σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων. Οπως και και για άνωθεν παράτυπες παρεμβάσεις σε στελέχη των φυλακών. 

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η μετακίνηση του κ. Αραβαντινού φαίνεται ότι έγινε ύστερα από αναφορά σωφρονιστικού υπαλλήλου για επίσκεψη, προ μερικών εβδομάδων, στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού γνωστού καλλιτέχνη με την συνοδεία επιχειρηματία που ήταν παλιότερα κρατούμενος, και οι οποίοι φέρεται ότι δεν επέδειξαν τις αστυνομικές τους ταυτότητες . Σύμφωνα με ηλεκτρονική καταγραφή η επίσκεψη αυτή έγινε μεταμεσονύκτιες ώρες. 

Ακόμη προστριβή φέρεται να υπήρξε και για θέμα ...παρκαρίσματος αυτοκινήτου του αρχιφύλακα σε χώρο του Ψυχιατρείου. Σύμφωνα ωστόσο με ορισμένες πηγές η επίσκεψη των δύο ιδιωτών στο αρχιφυλακείο του Ψυχιατρείου, αφορούσε την οργάνωση γιορτής την περίοδο των Χριστουγέννων και κατεγράφη κανονικά στο βιβλίο εισόδου εξόδου των φυλακών . Ο συνοδός του καλλιτέχνη ήταν παλιότερα ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων και προσωπικός φίλος του τραγουδιστή. Επιπλέον η φερόμενη ώρα εισόδου τα ξημερώματα δεν ήταν ορθή, λόγω λάθους στο ηλεκτρονικό χρονόμετρο. 

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες είχαν διαπιστωθεί νέες αιχμές από στελέχη της ΕΛΑΣ για την άνεση κινήσεων που είχαν εντός των φυλακών Κορυδαλλού έλληνες και αλλοδαποί ποινικοί -ορισμένοι ενεπλάκησαν στην δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου- όπως για νέα ευνοϊκή μεταχείριση ορισμένων αναρχικών που έδιναν ή δίνουν πλέον παρόν στον Κορυδαλλό. 

Πηγή: TO ΒΗΜΑ
Share on Google Plus
Από το Blogger.