Πειθαρχική δίωξη κατά του Αντ. Αραβαντινού - Άλλη μία συνδικαλιστική δίωξη καταγγέλουν σωφρονιστικοί


Πειθαρχική δίωξη εις βάρος του μέχρι πρότινος αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού άσκησε προ πενθημέρου το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα, αποφάσισε τη μετακίνησή του από το Ψυχιατρείο στην κεντρική αποθήκη των φυλακών Κορυδαλλού. Κατά πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου τον κατηγορεί για παράβαση καθήκοντος επικαλούμενη δύο διαφορετικά περιστατικά.

Το πρώτο αφορά το γεγονός ο κ. Αραβαντινός στάθμευε το αυτοκίνητό του σε χώρο εντός της φυλακής κατά παράβαση σχετικής εγκυκλίου και το δεύτερο ότι είχε συνάντηση στο γραφείο του εντός του Ψυχιατρείου με τον τραγουδιστή Θέμη Αδαμαντίδη και τον επιχειρηματία και πρώην κρατούμενο Βασίλη Στεφανάκο. Ο αρχιφύλακας αρνείται την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και φέρεται να έχει ήδη απαντήσει γραπτώς στις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες. Επικαλείται λόγους ασφαλείας προκειμένου να αιτιολογήσει την πρωτοβουλία του να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του εντός της φυλακής (φέρεται να έχει υποβάλει σχετικές αναφορές), ενώ για τη συνάντηση στο γραφείο του με τους κ. Αδαμαντίδη και Στεφανάκο υποστηρίζει ότι δεν έγινε εν κρυπτώ (παρότι κατά την είσοδό τους στη φυλακή δεν επέδειξαν ταυτότητες) και αφορούσε την προετοιμασία μουσικής εκδήλωσης εντός της φυλακής ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης που ρωτήθηκαν χθες σχετικά, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την εξέλιξη και απέφυγαν να διευκρινίσουν πότε ο κ. Αραβαντινός θα κληθεί σε απολογία. 

Την ίδια ώρα, «κύκλοι» των σωφρονιστικών υπαλλήλων μιλούν για συνδικαλιστική δίωξη καθώς ο αρχιφύλακας μετέχει στο ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων (είναι υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων). Μολονότι η Ομοσπονδία δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί γραπτώς στην υπόθεση, μέλη της έλεγαν χθες στην «Κ» ότι η κλήση σε απολογία του κ. Αραβαντινού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων «συνδικαλιστικών διώξεων». Υπενθυμίζουν ότι εις βάρος του προέδρου της Ενωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Βόλου είχε διαταχθεί ΕΔΕ έπειτα από δηλώσεις του στον Τύπο, καθώς και ότι τέσσερις υπάλληλοι των φυλακών Αυλώνα (ανάμεσα σ’ αυτούς η διευθύντρια και ο Αρχιφύλακας του ΕΚΚΝ Αυλώνα, η διευθύντρια του Ψυχιατρείου Κρατουμένων και ο Αρχιφύλακας του Κ.Κ Κορίνθου) είχαν μετακινηθεί ή και υποβιβαστεί σε άλλες φυλακές ύστερα από δημοσίευμα που αφορούσε δήθεν προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένου κρατουμένου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μετά εξαγγελίες και ανακοινώσεις για τη φυλακή Σερρών, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης παρέπεμψε τον πρόεδρο και ένα ακόμα μέλος της Ομοσπονδίας στον εισαγγελέα. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται δημόσιες τοποθετήσεις για την υπόθεση και το θέμα δεν φαίνεται να τελειώνει εδώ. 

Πηγή: www.kathimerini.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.