Νεκρός ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στο Περιστέρι

Με «άδεια» από το Δαφνί είχε σκοτώσει για δεύτερη φορά - Πέθανε στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού


Ανήμερα την Πρωτοχρονιά βρέθηκε νεκρός στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο 45χρονος που τον περασμένο Ιούλιο είχε σκοτώσει την 51χρονη σύντροφό του στο σπίτι του στο Περιστέρι, όπου έμεναν μαζί όταν εκείνος έβγαινε με άδεια από το Δαφνί όπου νοσηλευόταν, επειδή πριν από έξι χρόνια είχε πάλι σκοτώσει την τότε αρραβωνιαστικιά του!

Ο 45χρονος βρέθηκε νεκρός από το προσωπικό του ψυχιατρείου των φυλακών. Όπως λέει στο newpost ο αδελφός του Σταύρος Ζαφειράτος «η επίσημη αιτία θανάτου είναι, προς το παρόν, ανακοπή καρδιάς. Περιμένουμε όμως τις τοξικολογικές εξετάσεις. Υπάρχει η μαρτυρία ενός συγκρατούμενού του, ότι έκαναν μαζί χρήση ηρωίνης και ο αδελφός μου πήρε υπερβολική δόση και πέθανε. Την κηδεία την ανέλαβα εγώ, σήμερα θα πάω πάλι στο νεκροταφείο, είναι τα εννιάμερα. Είμαι λίγο χαμένος, δεν έχω ακόμα συνειδητοποιήσει τί έχει συμβεί».
Είχε ομολογήσει το έγκλημα στον ψυχίατρο

Η στυγερή δολοφονία της 51χρονης γυναίκας έγινε στις 20 Ιουλίου 2017. Δράστης και θύμα είχαν γνωριστεί στο Δαφνί, εκείνος ως τρόφιμος, εκείνη ως καθαρίστρια και ανάμεσά τους δημιουργήθηκε μια τρυφερή σχέση, την οποία είχε περιγράψει στο newpost ο αδελφός του:
«Η κοπέλα δούλευε ως καθαρίστρια στο Δαφνί. Νομίζω, μάλιστα, πως καθάριζε και το δικό του δωμάτιο. Εκεί γνωρίστηκαν και έκαναν σχέση. Της ζήτησε να έρθει να μείνει στο σπίτι του, ένα διαμέρισμα που διατηρεί στο πατρικό μας. Ήρθε η κοπέλα και έμεινε εκεί αρκετό καιρό. Ο αδελφός μου ερχόταν το πρωί και το βράδυ επέστρεφε στο ψυχιατρείο»

Η γυναίκα έμενε στο Περιστέρι, στο διαμέρισμα που διατηρούσε ο 45χρονος στην πολυκατοικία της οικογένειάς του. Οι γιατροί στο Δαφνί πίστεψαν ότι είχε βελτιωθεί η ψυχική του κατάσταση και του επέτρεπαν να ζει σε καθεστώς ημιδιαμονής: κάθε μέρα έβγαινε από το νοσοκομείο για μερικές ώρες και επέστρεφε το βράδυ. Στις 20 Ιουλίου σκότωσε τη σύντροφό του και το ομολόγησε την επόμενη ημέρα στον ψυχίατρό του, έναν διάλογο που είχε αποκαλύψει το newpost.

Γιατρός: «.. Τι έχεις Γιώργο σήμερα; Έχει γίνει κάτι;»

Δράστης: «… δεν είμαι καλά. Σκότωσα χθες το απόγευμα τη σύντροφο μου στο σπίτι»

Γιατρός: « … μου μιλάς σοβαρά;»

Δράστης: «…. ναι μιλάω πολύ σοβαρά, πήρα το μαχαίρι της κουζίνας και την έσφαξα. Αν πάτε στο σπίτι θα τη βρείτε»

Αμέσως, ο ψυχίατρος ειδοποίησε την Αστυνομία, κλιμάκιο της οποίας μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στο συγκεκριμένο σπίτι και ανακάλυψε το πτώμα της άτυχης γυναίκας μέσα σε μία λίμνη αίματος από τα πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι που έφερε.
Είχε ξανασκοτώσει

Πριν από έξι χρόνια, ο δράστης είχε σκοτώσει μια ακόμα κοπέλα στο Λουτράκι, την τότε αρραβωνιαστικιά του, μια 37χρονη γυναίκα από την Αλβανία. Μιλώντας, μετά και τη δεύτερη δολοφονία, στο newpost ο αδελφός του, είχε δηλώσει έκπληκτος που κυκλοφορούσε ελεύθερος:

«Δεν είχα ιδιαίτερη ενημέρωση από τους ψυχιάτρους, δεν είχα πολλές επαφές με τον αδελφό μου. Απόρησα κι εγώ όταν κάποια χρόνια μετά το πρώτο έγκλημα αποφάσισαν ότι μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα φιλοξενίας στο Δαφνί. Μέχρι τότε, ήταν έγκλειστος με δικαστική απόφαση. Λόγω της ψυχικής του κατάστασης δεν μπήκε φυλακή»,

Πηγή: http://newpost.gr / Ντίνα Καραμάνου
Share on Google Plus
Από το Blogger.