Πώς συνδέεται η υπόθεση Energa με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου


Βωμολοχίες και απειλές στο δικαστήριο, καταγγελίες για απόπειρα δολοφονίας εντός των φυλακών και δύο υποθέσεις «συγκοινωνούντα δοχεία» αποτελούν ένα κουβάρι το οποίο καλείται να «ξεμπλέξει» η ελληνική δικαιοσύνη.

Στη μία άκρη του νήματος βρίσκεται η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, το 2014 στην Πεντέλη, και στην άλλη άκρη η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017, στο κέντρο της Αθήνας. Κοινός παρονομαστής στις δύο υποθέσεις είναι δύο Αλβανοί κακοποιοί, οι Aρμπερ Μπάκο και Oλντι Ντούλτσε. Είναι οι δύο καθ’ ομολογία φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, οι οποίοι κατηγορούνται και ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Ωστόσο, ο Αρης Φλώρος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση Αντωνόπουλου, μια άρνηση που είχε μετουσιωθεί σε… αγωγή ύψους 300.000 ευρώ, ποσό που απαιτούσε ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός από το ίδιο το θύμα, κατηγορώντας τον για προσβολή της προσωπικότητάς του. Την ώρα λοιπόν που διεξάγεται η σχετική δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και το θύμα επιμένει στις κατηγορίες για τον Αρη Φλώρο, ο τελευταίος, αν και βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με τα ισόβια, «αποσύρει» για δεύτερη φορά την αγωγή που είχε καταθέσει. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει ερωτηματικά, καθώς ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Energa «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» ότι συκοφαντείται από το θύμα (σ.σ.: τον είχε υποδείξει από την αρχή ως ηθικό αυτουργό) και δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Αφορμή για την αγωγή υπήρξε η επιστολή του Γιώργου Αντωνόπουλου, τότε δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ, που προσπαθούσε να έρθει σε συμβιβασμό η εταιρία Energa (σ.σ.: για το γνωστό σκάνδαλο), στην οποία κατονόμαζε ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του, τον 38χρονο Αρη Φλώρο. Λίγο αργότερα, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Energa είχε καταθέσει αγωγή, για πρώτη φορά, στις 3 Μαρτίου του 2015 και προσδιορίσθηκε να συζητηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2015, οπότε ματαιώθηκε. Ωστόσο, έπειτα από δύο εβδομάδες, δηλαδή στις 4 Νοεμβρίου 2015, επαναφέρθηκε με κλήση η αγωγή και επρόκειτο να συζητηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2017, αλλά ματαιώθηκε ξανά, με πηγές από το περιβάλλον του κ. Φλώρου να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς. Σημειώνεται ότι στη διετία μέχρι να συζητηθεί η αγωγή μεσολάβησαν οι συλλήψεις και οι απολογίες των Αλμπερτ Μπάκο και Ολντι Ντούλτσε που «έδειχναν» ως ηθικό αυτουργό τον Αρη Φλώρο.


Το χρονικό της αντιδικίας Φλώρου-Αντωνόπουλου

«Με την εν λόγω επιστολή προς τη ΛΑΓΗΕ ο εναγόμενος ισχυρίσθηκε -εν γνώσει του ψευδώς- για εμένα ότι δήθεν είμαι ο ηθικός αυτουργός της εναντίον του δολοφονικής επίθεσης», αναφέρει η αγωγή κατά του Αντωνόπουλου και εξηγεί: «Κατά την επιστολή, αυτό που κάνει τον εναγόμενο να δηλώνει ότι είμαι ο ηθικός αυτουργός της σε βάρος του δολοφονικής επίθεσης -όπως ο ίδιος διατείνεται- είναι το γεγονός ότι απέτυχε η προσπάθεια που έκανα περί τις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 να εξευρεθεί εξωδικαστική συμβιβαστική λύση στην αντιδικία με τη ΛΑΓΗΕ Α.Ε.

Συγκεκριμένα επικαλείται το γεγονός ότι κατά τη συνάντησή μου με τον εναγόμενο, ο τελευταίος απέρριψε την πρότασή μου να παραπεμφθεί το σύνολο των εκκρεμών διαφορών μεταξύ προμηθευτριών εταιριών και ΛΑΓΗΕ Α.Ε. στη διαιτησία της ΡΑΕ, εγώ δε αποχώρησα από τη συνάντησή μας εμφανώς εκνευρισμένος».

Ακολούθησε δημοσίευση της επιστολής σε μια εφημερίδα και έναν ιστότοπο και, σύμφωνα με τον Αρη Φλώρο, «από τα προεκτεθέντα είναι προφανές, ότι τόσο η κοινοποίηση της επιστολής του εναγομένου στον πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΛΑΓΗΕ όσο και η περαιτέρω δημοσιοποίησή της στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο προσέβαλαν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου σε ευρύτατο κύκλο προσώπων, εμφανίζοντάς με κατά κυριολεξία ως αδίστακτο εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου, που για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα, δεν διστάζει να επιδιώξει/προκαλέσει ακόμα και την εν ψυχρώ δολοφονία ανθρώπων».

Ο 38χρονος ενεργειακός μηχανικός, που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού για το σκάνδαλο Energa, δηλώνοντας «έκπληκτος και αγανακτισμένος» για το περιεχόμενο της σχετικής επιστολής, απέστειλε στον Γιώργο Αντωνόπουλο εξώδικη διαμαρτυρία. «Θεωρώ αδιανόητα και πέραν πάσης λογικής τα αναφερόμενα στην εν λόγω επιστολή σας (…) ως αιτία δε αυτού του ακατανόητου αλλά και εξοργιστικού ταυτόχρονα συλλογισμού σας αναφέρεται ότι θεωρείτε τις οικονομικές εμπορικές διαφορές των προμηθευτριών εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας με τη ΛΑΓΗΕ. Θέλω να πιστεύω ότι όσα αναγράφονται στην επιστολή σας αποτελούν μια πρώτη εν θερμώ αντίδραση υπό το κράτος του δικαιολογημένου πανικού και της ταραχής λόγω του αποτρόπαιου συμβάντος σε βάρος σας».

Στο σχετικό εξώδικο ο κ. Φλώρος κάνει λόγο για «ανεύθυνη ηθική στοχοποίηση» που καθιστά επιβεβλημένη την άμεση επανόρθωση της ηθικής βλάβης που του προκλήθηκε, καλώντας τον δικηγόρο να αποστείλει, τότε, εντός πέντε ημερών επιστολή ανάκλησης των δηλώσεών του σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και τον ΛΑΓΗΕ, προκειμένου να «θεραπευτούν οι αρχικές αλγεινές εντυπώσεις» που δημιουργήθηκαν. Αν και το εξώδικο εστάλη στον Γιώργο Αντωνόπουλο στις 8 Δεκεμβρίου 2014, δεν έλαβε την απάντηση που επιθυμούσε. Την επόμενη ακριβώς ημέρα ο γνωστός δικηγόρος τού απέστειλε μία μόλις τριών γραμμών απάντηση: «Αναφερόμενος στην από 8 Δεκεμβρίου 2014 εξώδικο δήλωσή σας, την οποία μου αποστείλατε με καθυστέρηση ενός μηνός, η απάντησή μου είναι η ακόλουθη: Φροντίστε να παραμείνω ζωντανός, υγιής και αρτιμελής στο μέλλον».

Η απάντηση αυτή «πυροδότησε» την κατάσταση και είχε οδηγήσει, ως φαίνεται, τον Αρη Φλώρο στην κατάθεση αγωγής, επιμένοντας σταθερά ότι ο Γιώργος Αντωνόπουλος δεν ήταν ο μόνος δικηγόρος της ΛΑΓΗΕ και δεν υπήρχε ποτέ προσωπική αντιδικία. «Ακόμη όμως και αν είχα προσωπική αντιδικία είναι απολύτως παράλογο, εξωφρενικό και ψευδές να θεωρηθεί ότι για κάθε αστική διαφορά που μπορεί να προκύψει κατά την εμπορική δραστηριότητα ενός επιχειρηματία, ο τρόπος αντίδρασής του είναι η εντολή για εκτέλεση».

Πηγή: www.eleftherostypos.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.