Βρέθηκε κλειδί για χειροπέδες σε Αλβανό μεγαλοποινικό που είχε μεταφερθεί σε κρατικό νοσοκομείο

Νέα αναστατωση στην ΕΛΑΣ και φόβος για νέες αιματηρές επιθέσεις
λόγω της δίκης για τραυματισμό δικηγόρου στην Πεντέλη.



Η ανάλυση από το σχετικό βίντεο της στιγμής της επίθεσης εναντίον του 64χρονου δικηγόρου κ. Γιώργου Αντωνόπουλου, το Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Στην πάνω φωτογραφία κατευθύνεται στο αυτοκίνητό του και στη κάτω φαίνεται η επίθεση εναντίον του


Κλειδί για να ανοίξει τις χειροπέδες που φορούσε, φέρεται να βρέθηκε προ μερικών ημερών (σσ στη διάρκεια μεταφοράς του σε νοσοκομείο του Πειραιά) στην κατοχή Αλβανού μεγαλοποινικού που είναι κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον περασμένο Οκτώβριο και σε άλλες σοβαρές ποινικές επιθέσεις. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ όψιν της ΕΛΑΣ ο Αλβανός κρατούμενος μεταφέρθηκε στα νοσοκομεία Αγιος Παύλος και Κρατικό Νίκαιας με επίκληση - για άλλη μια φορά - ότι «έπεσε θύμα δηλητηρίασης», εντός των φυλακών Κορυδαλλού. Το ύποπτο κλειδί βρέθηκε σε αλυσίδα που φορούσε κι ήδη εξετάζεται ο τρόπος που περιήλθε στην κατοχή του. 

Το εύρημα αυτό σκορπά ανησυχία στις διωκτικές αρχές για νέα αιματηρή επίθεση των ίδιων κακοποιών που έχουν κατηγορηθεί για 13-15 εγκληματικές ενέργειες εντός κι εκτός φυλακών Κορυδαλλού κι ενώ ήδη έχουν ανακύψει στοιχεία ότι προετοιμάζουν αιματηρή απόδραση. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ορισμένοι από την ίδια ομάδα των Αλβανών κρατουμένων θεωρούνται ύποπτοι για την επίθεση σε βάρος 45χρονου Έλληνα ποινικού στις αρχές Ιανουαρίου 2017 στις φυλακές Κορυδαλλού που πιθανολογείται ότι ήταν κι η αφορμή για την δολοφονία προ ενός μηνός στο Χαϊδάρι του ποινικού Βασίλη Στεφανάκου. Ακόμη για τα ίδια άτομα εξετάζεται αν υποκρύπτονται πίσω από την αιματηρή επίθεση κατά του μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη όπως και για άλλες επιθέσεις εντός φυλακών Κορυδαλλού. 

Η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σημειώθηκε στις 12 Οκτωβρίου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού. Κι αυτό, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προκειμένου να μεταφερθεί «πίεση» προς τον πελάτη του επιχειρηματία Αρη Φλώρο που έχει καταδικασθεί για το «σκάνδαλο Energa». Οι αλβανοί ζητούσαν επιτακτικά από τον κ Φλώρο να τους καταβάλλει χρήματα από «συμβόλαιο θανάτου», το Νοέμβριο του 2014, σε βάρος του 64χρονου δικηγόρου κ Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη. Με τον οποίο φέρεται να είχαν φιλονικήσει για τον χειρισμό των χρημάτων που όφειλε η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Energa. 

Ο κ Αντωνόπουλος πυροβολήθηκε μία φορά από δύο Αλβανούς ποινικούς που τον περίμεναν σε αλσύλλιο κοντα στο σπίτι του, κι ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβασθεί στο αμάξι του. Ο 64χρονος δικηγόρος τραυματίσθηκε στο πρόσωπο αλλά διέφυγε του κινδύνου. Αρχικά ως δραστες της επίθεσης υποδείχθηκαν-κι από τον κ Αντωνόπουλο - Ρωσοπόντιοι, οι οποίοι όμως είχαν ακλόνητο άλλοθι, ενώ στον τόπο της επίθεσης βρέθηκε DNA των Αλβανων δραστών. 

Η δίκη για αυτή την επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες… Σύμφωνα με ανάλυση βίντεο που παρουσιάσθηκε στην διάρκεια της δίκης και το οποίο παρουσιάζει «Το Βήμα» η επίθεση εναντίον του δικηγόρου διήρκεσε 54 δευτερόλεπτα κι οι δράστες πριν τον πυροβολήσουν του άρπαξαν μία από τις δύο τσάντες που κρατούσε κι οι οποίες περιείχαν 30.000 ευρω. Τα χρήματα φέρεται να προορίζονταν για πληρωμή εργατών που προχωρούσαν σε έργα ανακαίνισης στην κατοικία του κ Αντωνόπουλου. 

Το θύμα της επίθεσης αλλά -σε δεύτερη φάση- κι οι Αλβανοί δράστες ανέφεραν ότι επρόκειτο για «συμβόλαιο θανάτου». Η εντολή, σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, φέρεται να είχε δοθεί σε συναντηση (σε κεντρική πλατεία στην Κηφισιά) των Αλβανων ποινικών με τον κατηγoρούμενο για την υπόθεση της Energa. 

H πλευρά του τελευταίου αναφέρεται σε ανυπόστατα στοιχεία κι ότι δεν υπήρχαν λόγοι αντιπαλότητας με τον δικηγόρο. Καθώς κι ότι την ημέρα του φερόμενου ραντεβού στην Κηφισιά δεν βρισκόταν στην Αθήνα . Όπως κι ότι στόχος των Αλβανων ποινικών ήταν η αρπαγή των χρημάτων του κ Αντωνόπουλου. Μάλιστα η πλευρά του κατηγορούμενου για την υπόθεση της Energa έχει υπενθυμίσει προγενέστερη ληστρική επίθεση των ίδιων Αλβανών ποινικών, στο κέντρο της Αθήνας σε βάρος ιδιοκτήτη εταιρείας μεταφοράς χρημάτων που αμέσως μετά τον πυροβόλησαν κι αυτόν μία φορά. 

Πάντως γύρω από την υπόθεση της Πεντέλης και την δολοφονία Ζαφειρόπουλου εκτυλίσσεται τους τελευταίους μήνες ένα ομιχλώδες παρασκήνιο με επισκέψεις ιδιωτών στους Αλβανούς κρατουμένους, με απαιτήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών για ν αποσύρουν τις καταθέσεις τους, με νέες απειλές για εγκληματικές επιθέσεις στις φυλακές Κορυδαλλού κλπ. Κι όλα αυτά συμπληρώνονται από συνεχείς καταγγελίες των Αλβανων ποινικών ότι πέφτουν συνέχεια θύματα αποπειρών δηλητηρίασης στις φυλακές, με τους ίδιους να επιζητούν να μεταφέρονται σε νοσοκομεία και να εκτοξεύουν νέες απειλές ακόμη κι εναντίον δικαστών. 

Με στελέχη της ΕΛΑΣ να μιλούν για μια έκρυθμη κατάσταση, που ενισχύεται από την ασυδοσία στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κι ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος διεύρυνσης του κύκλου του αίματος.

Πηγή: http://www.tovima.gr - Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Share on Google Plus
Από το Blogger.