Σωφρονιστικοί υπάλληλοι Τρικάλων για την ομηρία συναδέλφου τους


Στο "στόχαστρο" των σωφρονιστικών υπαλλήλων Τρικάλων μπαίνει και η Διεύθυνση της Φυλακής Τρικάλων με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ένωση Υπαλλήλων της Φυλακής αναφορικά με το δεύτερο περιστατικό, αυτό της ομηρίας συναδέλφου τους την περασμένη Κυριακή, ενώ καλούν για μία ακόμη φορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης να σκύψει στα προβλήματά τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Το νέο κρούσμα βίας το οποίο συνέβη στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων κατά του συναδέλφου Υπαρχ/κα την 25η Μαρτίου 2018, ακριβώς 4 χρόνια μετά την άνανδρη δολοφονία του άτυχου Υπαρχ/κα Τσιρώνη Γεώργιου στις φυλακές Μαλανδρίνου, δεν μπορεί παρά να γιγαντώσει τις ανησυχίες και τους φόβους μας για το ζοφερό και σκοτεινό μέλλον του κλάδου μας. Άλλωστε τις παραπάνω ανησυχίες, τις είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου της Ένωσης (Αρ.πρωτ.14/24-03-2018), μην επιθυμώντας να χαρακτηρι-στούμε μάντες κακών ειδήσεων, αλλά ως γνώστες του επαγγελματικού μας χώρου προϊδεάσαμε κάτι κακό το οποίο ερχόταν και φυσικά δε περιμένουμε ότι θα σταματήσει εκεί.

Ο συνάδελφος μας, εκτελώντας για ακόμα μία φορά (όπως και όλοι οι συνάδελφοι) με Άριστο, Έντιμο και άκρως Επαγγελματικό τρόπο τα καθήκοντά του, πιάστηκε όμηρος από κρατούμενο, ενώ βρισκόταν στο προαύλιο χώρο της πτέρυγας και με την απειλή αυτοσχέδιου μαχαιριού προτάσσοντάς το στο λαιμό του, κρατήθηκε όμηρος για αρκετή ώρα εντός αυτής. Ο συνάδελφος χάρη στην οξυδέρκειά και ετοιμότητά του αλλά και με τη βοήθεια άλλων κρατουμένων, κατάφερε να ξεφύγει από τον δράστη με ένα τραύμα στο λαιμό.

Στη συνέχεια η παραπάνω ομηρία εξελίχθηκε σε στάση από ομάδα κρατουμένων, οι οποίοι αρνούμενοι να παραδώσουν τα αυτοσχέδια όπλα τους, άρχισαν να προξενούν ανυπολόγιστες ζημιές στο χώρο της πτέρυγας. Αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος με σχέδια επεμβάσεων, διαχωρισμό αρμοδιοτήτων κτλ, ο εκτελών χρέη Αρχιφύλακας μαζί με τους Σωφρονιστικούς υπαλλήλους χάρη στον επαγγελματισμό τους, αργά το βράδυ, ΜΟΝΟΙ τους, χωρίς τη συνδρομή της Εξωτερικής Φρουράς και της ΕΛ.ΑΣ., κατάφεραν να θέσουν το πρόβλημα υπό έλεγχο.

Καλούμε για ακόμα μία φορά τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την πρόληψη και αποτροπή των βίαιων επιθέσεων κατά των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Φυσικά και εμμένουμε στα νόμιμα και δίκαια αιτήματά μας προς τη Διεύθυνση του Κ.Κ. Τρικάλων, για την άμεση επιστροφή όλων των αποσπασμένων Σωφρονιστικών Υπαλλήλων στη μάχιμη φύλαξη, προς ενίσχυσή της. Η Διεύθυνση μέχρι και σήμερα, παρά τα αυξανόμενα περιστατικά που έχουν συμβεί εις βάρος της σωματικής μας ακεραιότητας, δεν έχει σκύψει πάνω από τα αυξανόμενα προβλήματά μας, καθώς πια είναι προφανές πως κινδυνεύουμε και υπάρχουν σοβαρά κενά ασφαλείας και λειτουργίας.

Δε μένει άλλος δρόμος πια, από το να αγωνιστούμε Δυναμικά και Συλλογικά, προς αυτή τη κατεύθυνση με κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον. Καλούμε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας στο Κ. Κ. Τρικάλων, για να δούνε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που ταλανίζουν το προσωπικό.

Ευχόμαστε να εισακουστούμε εκατέρωθεν, προς διασφάλιση της σωματικής μας Ακεραιότητας και Αξιοπρέπειας».


Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης.

Στον αντίποδα αυτών εντύπωση στους υπαλλήλους της Φυλακής προκαλεί η δήλωση σε τοπικά μέσα που έκανε ο Πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών κ. Γιάννης Αναγνώστου, ο οποίος κρατάει αποστάσεις από όλα τα παραπάνω περιστατικά αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι "Δεν είμαστε οι αρμόδιοι για να κρίνουμε τους λόγους και τις αιτίες". 

Πηγή: www.enikos.gr & www.trikalavoice.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.