Σκληρή κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό


Για κυβέρνηση που ενδίδει στους εκβιασμούς κουκουλοφόρων κάνει λόγο η ΝΔ, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει πως η μεταγωγή γίνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για μετατροπή των φυλακών Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων.

Σκληρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία σχετικά με την απόφαση μεταγωγής του κατηγορούμενου για τρομοκρατία Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Η πρώτη βολή ήλθε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ενέδωσε στους εκβιασμούς των κουκουλοφόρων που τις τελευταίες ημέρες προκαλούν ταραχές στην Αθήνα και άλλες πόλεις.

«Είναι αδιάφορο αν η κυβέρνηση σύρεται σε αυτές τις αποφάσεις λόγω των ιδεοληπτικών της εμμονών ή της ανικανότητάς της να αντιμετωπίσει τη βία και την ανομία», καθώς εν τέλει «ντροπιάζει διεθνώς της χώρα μας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης από την πλευρά του κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδίδεται σε «άθλια δημαγωγία», επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα ότι η μεταγωγή Γιαγτζόγλου αποφασίστηκε στο πλαίσιο μίας ευρύτερης προσπάθειας μετατροπής των φυλακών Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν υπέκυψε σε κανένα εκβιασμό», τονίζεται στην ανακοίνωση, με το υπουργείο να επισημαίνει ότι ούτως ή άλλως οι κρατούμενοι που μεταφέρονται στον Κορυδαλλό θα έπρεπε εν τέλει να έλθουν στην Αθήνα για τις ανάγκες της δίκης τους.

Το υπουργείο κατηγορεί επίσης τη ΝΔ ότι παριστάνει ότι δεν φέρει ευθύνη για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το σωφρονιστικό σύστημα επί κυβερνήσεών της, με συνέπεια πρόστιμα και απαξιωτικές δηλώσεις από ευρωπαϊκές υπηρεσίες.

Πηγή: www.skai.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.