Μεξικό: Εξι αστυνομικοί νεκροί κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακές


Επτά άνθρωποι, ανάμεσα τους τουλάχιστον έξι αστυνομικοί, έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την καταστολή μιας εξέγερσης που εκδηλώθηκε σε φυλακή στην Πολιτεία Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό.

Η εξέγερση ξέσπασε στο σωφρονιστικό κατάστημα Λα Τόμα, στην Αματλάν, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Πολιτείας.


Μόλις μπήκαν στον προαύλιο χώρο της φυλακής, στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν τον έλεγχο, οι άνδρες της αστυνομίας «δέχθηκαν επίθεση και αποκλείστηκαν σε έναν κλειστό χώρο. Οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά και ο καπνός προκάλεσε τον θάνατο (σ.σ. των έξι) από ασφυξία», διευκρίνισε η πολιτειακή κυβέρνηση.

Άλλοι δεκαπέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όπως και επτά κρατούμενοι, ανάμεσα στους οποίους δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Γύρω από τη φυλακή αναπτύχθηκαν δυνάμεις του στρατού για να υποστηρίξουν τους αστυνομικούς που είχαν ήδη σπεύσει εκεί.


Ανταρσίες, φόνοι, αποδράσεις καταγράφονται εξαιρετικά συχνά στις φυλακές του Μεξικού, μέσα σε ορισμένες από τις οποίες διάφορες συμμορίες επιβάλλουν τον δικό τους νόμο.

Η Βερακρούς είναι μια από τις Πολιτείες του Μεξικού όπου η δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share on Google Plus
Από το Blogger.