Σταμάτησε την απεργία ο Δημάκης - Το Υπουργείο δικαιοσύνης αλληλοσυγχαίρεται



Σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας ο κρατούμενος Β. Δημάκης. Το Υπουργείο δικαιοσύνης του έδωσε υποσχέσεις και ... μοίρασε συγχαρητήρια!

Η ζωή του κρατούμενου κρεμόταν από μια κλωστή. Ο Βασίλης Δημάκης έλαβε διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο, διέκοψε την απεργία πείνας και δίψας και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Αττικό. 

Ο Βασίλης Δημάκης είχε ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 14 Μαρτίου, ενώ προχώρησε και σε απεργία δίψας από τις 6 Απριλίου, όταν απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα του για εκπαιδευτική άδεια. 

«Ο Βασίλης Δημάκης σταματά την απεργία δίψας. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις», ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο twitter, η δικηγόρος του καταδικασμένου για ληστείες, φοιτητή, Ηλέκτρα Κούτρα. 

Electra Koutra‏ @electrakoutra 

Ο Βασίλης #Dimakis σταματά την απεργία δίψας. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου ΔΙκαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις.

5:07 π.μ. - 14 Απρ 2018

Ο κρατούμενος ζητούσε να του επιτραπεί να παρακολουθεί με «βραχιολάκι» τα μαθήματά του στο Πολιτικό της Νομικής Σχολής Αθήνας. Το αίτημα του έχει απορριφθεί τρεις φορές από το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού. 
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Θετική εξέλιξη – Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, «ο κρατούμενος Β.Δ. διέκοψε την απεργία πείνας-δίψας και μεταφέρθηκε με τη θέλησή του στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία και αποκατάσταση. Το αίτημά του για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό, ενώ και το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια». 

«Στη θετική αυτή κατάληξη – τονίζει το Υπουργείο – συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του Υπουργείου και ιδίως η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια». Το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ακόμα μια φορά τη «σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας. Αυτή η πολιτική συνεχίζεται». 
Κύμα συμπαράστασης

Να σημειωθεί ότι χθες Παρασκευή απορρίφθηκε ομόφωνα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού η αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει ο Βασίλης Δημάκης. 

Επιπλέον, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα του Βασίλη Δημάκη, η υγεία του οποίου είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες, με τον ίδιο να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

Στο διαδίκτυο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 5000 υπογραφές πολιτών που ζητούσαν να γίνει δεκτό το αίτημά του, ενώ σχετικές ανακοινώσεις είχαν εκδώσει εκπαιδευτικοί, οργανώσεις, φοιτητές κ.α. 

Πηγή: www.newsit.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.