Αντιδράσεις από τα προσόντα «κόφτες» για τις προσλήψεις στις φυλακές


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την υπό έκδοση προκήρυξη του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στις Φυλακές. 
Με την γνωστοποίηση ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 6Κ/2018 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, διαπιστώθηκε από μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων υποψηφίων που θέλουν να συμμετάσχουν ότι κύριο προσόν είναι το ΙΕΚ (Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών ή Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας) - (401).
Α' επικουρικό είναι το ΙΕΚ (Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων) – (402). Οι απόφοιτοι απασχολούνται μόνο στο Υπουργείο Πολιτισμού και στον Ιδιωτικό Τομέα και όχι στις φυλακές και Β΄επικουρικό είναι οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - (403). Υποψήφιοι μαζικά αποστέλλουν επιστολές προς τα συναρμόδια υπουργεία
Όπως αναφέρουν υποψήφιοι σε μία από τις επιστολές που έχουν ληφθεί στα γραφεία των συναρμόδιων υπουργείων αναφέρεται ότι το ΙΕΚ θεωρείται και είναι Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Στην επιστολή οι ενδιαφερόμενοι αναρωτιούνται «Σε μια προκήρυξη που αφορά ΔΕ (Σωφρονιστικών Υπαλλήλων), είναι αδιανόητο να γίνεται πρόσληψη ατόμων με κύριο προσόν μόνο το ΙΕΚ. Για την πλήρωση των θέσεων ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης κανονικά: α) δεν χρειάζεται να υπάρχουν θέσεις με εμπειρία και β) δεν υπάρχει Πτυχίο Ειδίκευσης σε αυτό τον τομέα ακόμη. Άλλωστε οι φυλακές είναι δημόσιες και όχι ιδιωτικές. Η εμπειρία αποκτάται με την πάροδο του χρόνου...»
Η πλειοψηφία από αυτούς διαθέτει πτυχία Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι, παρόλο αυτά θέλουν να διαγωνιστούν σαν Δευτεροβάθμια για την προκήρυξη που περίμεναν.
Στην επιστολή απευθύνουν τα κάτωθι ερωτήματα:
Γιατί να υπάρχει αποκλεισμός υποψηφίων με τίτλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (403);
Στους κωδικούς 401 και 402 δεν αναγράφεται πουθενά η λέξη (μεταδευτεροβάθμια) όπως σε διάφορους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, άρα υποκρύπτεται το ΙΕΚ μέσα στο ΕΠΑΛ ή ΤΕΕ ή Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο για να φαίνεται σαν δευτεροβάθμια ;
Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ πως απέκτησαν εμπειρία (Σωφρονιστικών Υπαλλήλων), μήπως υπάρχουν ιδιωτικές φυλακές για την πρόσληψη τους ή κάνουν πρακτική εκπαίδευση στις δημόσιες φυλακές ;
Οι υποψήφιοι ζητούν να υπάρχει μόνο σαν Κύριος Τίτλος Σπουδών (Οποιοδήποτε Πτυχίο ή Δίπλωμα ή Απολυτήριος τίτλος Δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας), για να συμμετάσχουν και να έχουν ίσες πιθανότητες διορισμού όλοι οι Έλληνες πολίτες αυτού του κράτους δικαίου. Τυχόν πρόσθετα λοιπά προσόντα να μοριοδοτούνται.
Ως εκ των παραπάνω, καλούνε δημόσια την Πολιτική ηγεσία του Υπουγείου Δικαιοσύνης και την Διοίκηση του ΑΣΕΠ, έστω και την ύστατη στιγμή, όπως αναστείλουν για λίγο χρονικό διάστημα την έκδοση της προκήρυξης ώστε να γίνουν για τις θέσεις (701-754) εκ νέου οι Πίνακες Αποδεκτών Τίτλων Σπουδών αξιοκρατικά και χωρίς διαχωρισμούς (κόφτες).
Πηγή: www.dikaiologitika.gr 




Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.