Απόπειρα απόδρασης από την φυλακή Χανίων




Κρατούμενος κατάφερε να κόψει κάγκελα – Συναγερμός στην φυλακή
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε την Τετάρτη στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, στις νέες φυλακές στην Αγυιά, όταν αποκαλύφθηκε απόπειρα απόδρασης.

Εντοπίστηκε σάκος με διάφορα αυτοσχέδια σύνεργα για απόδραση σε χώρο της φυλακής και σε έρευνα που ακολούθησε σε όλους τους χώρους της φυλακής, βρέθηκαν και κομμένα κάγκελα από παράθυρο κελιού το οποίο οδηγούσε σε κενό χώρο της φυλακής.
Άμεσα σήμανε συναγερμός και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες που διήρκεσαν ολόκληρη την ημέρα.

Ως εμπλεκόμενος με την απόπειρα απόδρασης θεωρείται συγκεκριμένος αλλοδαπός βαρυποινίτης, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν και εξωτερικοί συνεργάτες του.
Την Τετάρτη βράδυ και λόγο του πολύ κρίσιμου περιστατικού πραγματοποιήθηκε γενική έρευνα με τη συνδρομή της εξωτερικής φρουράς και της αστυνομίας στο κατάστημα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια όπλα ,κινητά τηλέφωνα και άλλα μη επιτρεπόμενα είδη.

Μετά από αυτή την ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΕΡΕΥΝΑ που πραγματοποιήθηκε ομάδα κρατουμένων ξέσπασε στο προσωπικό του καταστήματος με ύβρεις και απειλές κατά των ιδιων και μελών των οικογενειών τους και την επόμενη μέρα αρνήθηκαν ως όφειλαν να εισέλθουν στα κελιά τους και να κλείσουν τα προαύλια του καταστήματος έως τις 23:00. Επίσης βγήκαν και σε τοπικό κανάλι ενημέρωσης μεταφέροντας ψευδή γεγονότα και βρίζοντας το προσωπικό του καταστήματος.
Για όλα τα παραπάνω αναρωτιόμαστε από πότε μια έρευνα σε ένα κατάστημα κράτησης είναι κάτι το μεμπτόν και επίσης όλα αυτά τα αυτοσχέδια φονικά όπλα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τελικά αν είναι υπέρβαση καθήκοντος και απαγορεύεται να τα ελέγχουμε και να τα κατάσχουμε.Προφανώς οι <<επιλεκτικά ευαίσθητοι>> δεν κόπτονται αν με αυτά αφαιρεθεί μια ανθρώπινη ζωή ούτε λαβαίνουν υπόψιν ότι έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο η βιαιοπραγία και οι απειλές εναντίον των εργαζομένων 

Για τις καταγγελίες ότι υπήρχε βάναυση συμπεριφορά καταρρίπτεται από το οπτικό υλικό της φυλακής που υπάρχει στη διάθεση των αρχών ότι ώρα χρειαστεί....ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και περιμένουμε από το Υπουργείο να πάρει επίσημη θέση και να στηρίξει το προσωπικό του καταστήματος που έκανε ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ και να καταδικάσει επίσης και να τιμωρήσει αυτούς που απειλούν τα ΠΑΙΔΙΑ και τις οικογένειες των συνάδελφων μας.

Πηγή: kriti1xania.blogspot.com
Share on Google Plus
Από το Blogger.