Έρχεται ηλεκτρονικός υπηρεσιακός φάκελος για τους δημοσίους υπαλλήλους

Ενα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του ηλεκτρονικού υπηρεσιακού φακέλου του δημοσίου υπαλλήλου επιτεύχθηκε, καθώς εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη χρηματοδότηση του έργου.
Ειδικότερα, με απόφαση του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργου Ιωαννίδη, εντάχθηκε το έργο «Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMS)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020».
Πρόκειται για τον ηλεκτρονικό υπηρεσιακό φάκελο του υπαλλήλου, που θα περιέχει όλα τα στοιχεία της επαγγελματικής διαδρομής, από την πρόσληψή του έως την συνταξιοδότησή του, εμπεριέχοντας ταυτόχρονα τις αναγκαίες πρόνοιες για τη διαφύλαξη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.
Οπως επισημαίνεται, η  παραγωγική λειτουργία του HRMS (Human Resource Management System) αναμένεται να βελτιώσει τη λειτουργία της «Απογραφής», του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, που εμπεριέχει και τα υποσυστήματα των ψηφιακών οργανογραμμάτων και των ειδικών περιγραμμάτων θέσεως εργασίας, καθώς και τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης.
Κύριος του έργου είναι το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τελικός δικαιούχος η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ.



Πηγή: iefimerida.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.