Στη Βουλή τα προβλήματα των υπαλλήλων της Φυλακής Λάρισας


Αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή κατέθεσε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κων/νος Μπαργιώτας σχετικά με τα προβλήματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Φυλακής. 

Πιο συγκεκριμένα στην Αναφορά ο Βουλευτής επισυνάπτει υπόμνημα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακών Λάρισας στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται προβλήματα όπως της υποστελέχωσης του προσωπικού, της αποζημίωσης των οφειλομένων ρεπό και αδειών, προβλήματα μεταγωγών κρατουμένων, προσλήψεις διοικητικού και φυλακτικού προσωπικού, βία και επιθέσεις κατά του προσωπικού, την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους διοικητικούς υπαλλήλους της φυλακής κτλ. 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Ένωση Υπαλλήλων της Φυλακής Λάρισας, στον τρέχων διαγωνισμό πρόσληψης 588 σωφρονιστικών υπαλλήλων στα Καταστήματα Κράτησης της Χώρας από το ΑΣΕΠ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μόνο (4) προσλήψεις προβλέπονται για την Φυλακή της Λάρισας, παρά το γεγονός ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φυλακή της Χώρας μετά τον Κορυδαλλό. 

Πηγή: www.hellenicparliament.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.