Θεοχάρης: Πρόχειρο, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς στρατηγική το σωφρονιστικό σύστημα της Χώρας


Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή και τους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών κατέθεσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Χάρης Θεοχάρης για τις συνθήκες που επικρατούν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, τις οποίες χαρακτήρισε "εξαιρετικά άσχημες"! 

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρει ότι το σωφρονιστικό σύστημα της Χώρας είναι "εξαιρετικά πρόχειρο, χωρίς ουσιαστική προσφορά και σχεδιασμό...και δεν υπάρχει στρατηγική, ούτε και προσωπικό", ενώ τονίζει την ανάγκη για θεσμικές μεταρρυθμίσεις. 

Επίσης, ο κ. Θεοχάρης κάνει εκτενής αναφορά στα σοβαρά προβλήματα της Φυλακής Νέων Αυλώνα, μιας παλιάς φυλακής που έχει κατασκευαστεί το 1965 (!!!) και η οποία έχει σοβαρότατα κατασκευαστικά και τεχνικά προβλήματα με αποτέλεσμα οι συνθήκες κράτησης των νεαρών κρατουμένων να είναι εντελώς ακατάλληλες. 

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής αναφέρεται και στα προβλήματα της έλλειψης σωφρονιστικών υπαλλήλων (7 υπάλληλοι για 230 κρατουμένους), οι οποίοι "αναγκάζονται να εργάζονται σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά ιδιαίτερο και δύσκολο", ενώ τονίζει την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που παρέχουν αναγκαστικά ... σωφρονιστικοί υπάλληλοι! Η ίδια έλλειψη προσωπικού εντοπίζεται και στις τεχνικές ειδικότητες όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κτλ. ενώ προβλήματα έχει  και το διοικητικό προσωπικό της φυλακής. 

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η αναφορά του Βουλευτή στο γεγονός ότι εδώ και 3 χρόνια έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής κονδύλι για την κατασκευή νέων πτερύγων, αλλά το ζήτημα έχει σταματήσει για γραφειοκρατικούς λόγους. 

Αναλυτικά η ερώτηση του Βουλευτή έχει ως εξής:

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.