Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και κρατούμενοι προσφέρουν 3.000 ψωμιά και 6.000 φιάλες νερού στους πυρόπληκτους


«Τέτοιες στιγμές σαν και αυτές όμως είναι που αναδεικνύουν το μέγεθος του πολιτισμού, την δύναμη ψυχής, τις αντοχές και την αλληλεγγύη κάθε λαού προς τον συνάνθρωπό του», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας


Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και κρατούμενοι με μια πραγματικά ανθρώπινη και συγκινητική χειρονομία προσφέρουν στους πληγέντες από την φονική φωτιά στην Αττική 3.000 συσκευασμένα αρτίδια και 6.000 μεγάλες φιάλες εμφιαλωμένου νερού.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση που «σπάει κόκκαλα» από ανθρωπιά και τιμά όλους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους αλλά και τους κρατούμενους. Είναι μια ανακοίνωση μάθημα για πολλούς…..


Η Ομοσπονδία αναφέρει κατ΄ αρχάς:

«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις σκηνές εθνικής τραγωδίας που εκτυλίσσονται τα τελευταία 24ωρα στην πατρίδα μας. Οι πυρκαγιές στην Δυτική και Ανατολική Αττική μόνο με περιγραφές που παραπέμπουν σε βιβλικές καταστροφές μπορούν να συγκριθούν» και συνεχίζει:

«Ο μαρτυρικός θάνατος δεκάδων συνανθρώπων μας όλων των ηλικιών, ο τραυματισμός αρκετών άλλων και η καταστροφή τόσων περιουσιών, έχει σκεπάσει με ένα βαρύ πέπλο ατέλειωτου πόνου και ανείπωτης θλίψης όλους τους Έλληνες».


Παράλληλα, σημειώνεται στην ανακοίνωσή: «Τέτοιες στιγμές σαν και αυτές όμως είναι που αναδεικνύουν το μέγεθος του πολιτισμού, την δύναμη ψυχής, τις αντοχές και την αλληλεγγύη κάθε λαού προς τον συνάνθρωπό του.

Ο λαός μας, ως ανάδελφος λαός, με βαριά ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά, όσες φορές και αν χρειάστηκε στο παρελθόν, σύσσωμος και με υπερηφάνεια αντιμετώπισε κάθε χτύπημα και είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα».

Κατόπιν αυτών, «η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η διοίκηση της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ) στον Κορυδαλλό και οι κρατούμενοι που εργάζονται στο αρτοποιείο του καταστήματος αποφάσισαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα βοηθείας του Δήμου Νέας Μάκρης προσφέροντας περίπου 3.000 συσκευασμένα αρτίδια και 6.000 μεγάλες φιάλες εμφιαλωμένου νερού».

Όπως διευκρινίζει η Ομοσπονδία, οι κρατούμενοι συνέβαλλαν με την προσωπική εθελοντική τους εργασία στην παρασκευή των αρτιδίων, ενώ η διοίκηση και κυρίως η Ομοσπονδία κάλυψαν το σύνολο της οικονομικής δαπάνης.

Κλείνοντας η Ομοσπονδία υπογραμμίζει:
«Οι στιγμές που περνάνε οι συνάνθρωποί μας είναι τραγικές και πιθανόν τίποτα να μην μπορεί να απαλύνει τον πόνο της απώλειας που βιώνουν. Η σκέψη μας και η αγωνία μας είναι μαζί τους».

Πηγή: www.protothema.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.