Απίστευτο: 83.615 ρεπό και 22.303 κανονικές άδειες οφείλονται στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους


Φαίνεται απίστευτο αλλά μάλλον είναι αληθινό. Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος με επιστολή της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης καταγγέλλει - αλλά αυτή τη φορά με αριθμούς - την απλήρωτη υπερεργασία των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις Φυλακές της Χώρας και υπαλλήλων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων. 

Οι αριθμοί αν είναι αληθινοί είναι πραγματικά εξωφρενικοί, αφού - όπως αναφέρει η ΟΣΥΕ - περί τις 83.615 ημερήσιες αναπαύσεις (ρεπό) και πάνω από 22.303 ημέρες κανονικής αδείας οφείλονται σε υπαλλήλους. 

Η ΟΣΥΕ ζητάει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σταύρο Κοντονή την παρέμβασή του, ώστε να σταματήσει το παράνομο και αντεργατικό (όπως αναφέρει) καθεστώς του κομμένου και οφειλόμενου ρεπό, αναφέρει ότι η Απόφαση του κ. Κοντονή για την αποζημίωση νυκτερινών και εξαιρέσιμων δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου απαγορεύει την μεταφορά των κανονικών αδειών σε επόμενο έτος.

Τέλος, η Ομοσπονδία ανακοινώνει στον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι η πρόσφατη απόφαση του Γενικού Συνεδρίου των Αντιπροσώπων είναι η διεκδίκηση όλων αυτών των οφειλομένων ρεπό και αδειών και καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης όπως:

1) προβείτε σε έκδοση εγκυκλίου προς τα Καταστήματα Κράτησης και το Ίδρυμα Αγωγής Αρρένων με την οποία να διευκρινίζετε - υπενθυμίζετε εκ νέου όλο το νομοθετικό πλαίσιο ως προς το ωράριο, τον συνολικό χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας των υπαλλήλων όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, την απαγόρευση της απλήρωτης εργασίας ή απλήρωτης υπερεργασίας και κυρίως την απαγόρευση της παράνομης πρακτικής που λέγεται «οφειλόμενο ή κομμένο ρεπό». 

2) Να συγκεντρώσετε αναλυτικά από όλες τις Υπηρεσίες τον ακριβή αριθμό των οφειλόμενων ρεπό και κανονικών αδειών, τα έτη που αφορούν και ονομαστικές καταστάσεις των υπαλλήλων στους οποίους οφείλονται αυτά τα ρεπό μέχρι σήμερα.

3) Να κινήσετε τις διαδικασίες για την εξασφάλιση σχετικών πιστώσεων, ώστε να προβείτε στην έκδοση ΚΥΑ (όπως έχει γίνει και στο παρελθόν) για την αποζημίωση όλων των συναδέλφων μας, αφού προηγουμένως προσχωρήσετε σε σχετική νομοθετική πρόβλεψη. 

Αναλυτικά η επιστολή της ΟΣΥΕ:

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.