Φεύγουν οι Δημ/κοί Αστυνομικοί από τις Φυλακές - Εκδόθηκε το ΦΕΚ


Εκδόθηκε το ΦΕΚ Α αρ. φυλ. 133/19-7-2018 (Ν. 4555/18), άρθρο 278 με την διάταξη για την άμεση επιστροφή των π. Δημοτικών Αστυνομικών που είχαν μεταταχθεί στα Καταστήματα Κράτησης της Χώρας και στους οποίους με διαδικασίες "εξπρές" δύνεται η γρήγορη δυνατότητα να επιστρέψουν στις θέσεις και στους Δήμους που βρίσκονταν πριν μεταταχθούν στις Φυλακές.

Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει τί θα γίνει με τα τεράστια κενά που θα δημιουργηθούν στις Φυλακές με την αποχώρηση των δημοτικών αστυνομικών.

Συνδικαλιστές από τους εξωτερικούς φρουρούς εκφράζουν μεγάλες ανησυχίες, διότι όπως λένε υπάρχει ήδη τεράστια έλλειψη φρουρών, η οποία με την αποχώρηση των δημοτικών αστυνομικών και πριν την έλευση των νέων υπαλλήλων από την προκήρυξη του εν εξελίξει διαγωνισμού θα οδηγήσει στην διάλυση της υπηρεσίας, καθώς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να βγουν οι βάρδιες.

Επίσης, πηγές από την εξωτερική φρουρά σημειώνουν ότι έχει ήδη εκδοθεί η Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης για την στελέχωση όλων των θυρωρείων του Συγκροτήματος Φυλακών Κορυδαλλού από την Εξωτερική Φρουρά, γεγονός που θα επιτείνει ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και συνδικαλιστές από τα Σωματεία των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κορυδαλλού, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την εν λόγω διάταξη εντελώς "φωτογραφική", αν και η επιστροφή των π. Δημοτικών αστυνομικών ήταν αναμενόμενη, όχι όμως πριν την έλευση του νέου προσωπικού από τον διαγωνισμό, για την οποία κανένας δεν έχει πει ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα πρόσληψής του.

Απορία εκφράζουν κυρίως υπάλληλοι από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, οι οποίοι υπολογίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους από την π. Δημοτική Αστυνομία (άνω των 80 υπαλλήλων) θα αποχωρήσουν με την πρώτη ευκαιρία και θα επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις στους Δήμους. Όπως αναφέρουν "πρακτικά αυτό σημαίνει την οριστική διάλυση σε όλες τις βάρδιες του μάχιμου σωφρονιστικού προσωπικού".

Επίσης, ορισμένοι υπάλληλοι του Κορυδαλλού μιλάνε για προχειρότητα στο όλο θέμα, καθώς ήδη το νέο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού 2 είναι σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να γνώριζε το όλο θέμα με την αποχώρηση των π. Δημοτικών Αστυνομικών από τις Φυλακές και εκ των πραγμάτων το έχει αποδεκτεί, αλλά δεν έχει αναφέρει τίποτα απολύτως για το "τί μέλλει γενέσθαι" με τα κενά που θα δημιουργηθούν. 

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.