Σέρρες, Ένωση Υπαλλήλων Φυλακών Νιγρίτας: Εκφράζουμε βαθιά θλίψη για τα θύματα και την ανησυχία μας


Το διοιητικό συμβούλιο της ένωσης φυλακών Νιγρίτας έστειλε δελτίο με το οποίο εκφράζει την οδύνη του για τα θύματα των πυρκαγιών της Αττικής αλλά ταυτόχρονα εκφράζει την ανησυχία του για το πόσο έτοιμοι είμαστε στις Σέρρες και στην υπόλοιπη Ελλάδα να αντιμετωπίσουμε ανάλογες καταστροφές...


Επισημαίνει μάλιστα ότι τα κέντρα κράτησης έχουν αρκετές ιδιαιτερότητες σε περίπτωση εκκένωσης και θα χρειαστεί συνεργασία και ασκήσεις ετοιμότητας ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα περισταστικά.

Δείτε την επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακών Νιγρίτας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα των πυρκαγιών. Συλλυπητήρια σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους, την αμέριστη συμπαράσταση σε τραυματίες και σε όλους τους πυροπαθείς.

Τη βασική ευθύνη και για αυτή την καταστροφή την έχουν οι κυβερνήσεις που πέρασαν, χαρακτηρίζοντας μη επιλέξιμα τα έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής σαν αυτά της πυροπροστασίας, όπως αντίστοιχα κάνουν και για την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τη στέγαση, το δικαίωμα στην εργασία κτλ.

Είναι ένα ακόμα έγκλημα γιατί δεν μπορούσε να αποτραπεί χωρίς την αντίστοιχη υποδομή σε μέσα και σχεδιασμό παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών και όσων ακόμα εδώ και μερόνυχτα βρίσκονται στη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα. Φάνηκε πως η «πολιτική προστασία» της χώρας μας, είναι υποτυπώδης και αυτό σημαίνει πως ο κάθε πολίτης μένει μόνος και εκτεθειμένος στα δύσκολα.

Αυτές τις μέρες, σκεφτόμαστε το δικό μας χώρο εργασίας, τις συνθήκες εργασίας που βιώνουμε μέσα στη φυλακή. Βλέπουμε τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Δεν γνωρίζουμε επίσημα, αν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων (σε περίπτωση φωτιάς, πλημμύρας, σεισμού κλπ), αν υπάρχει αντίστοιχο σύστημα περίθαλψης του Κ.Υ Βισαλτίας ή του Νοσοκομείου Σερρών, ικανό άμεσα να ανταποκριθεί σε μια πιο απότομη προσέλευση τραυματιών.

Σε χώρους όπως οι φυλακές, θα πρέπει να πραγματοποιούνται τακτικά ασκήσεις ετοιμότητας, για κάθε έκτακτο περιστατικό. Σύστημα πυρασφάλειας, υποσταθμού της ΔΕΗ, κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, ηλεκτρονικών κλειδαριών, κεντρικό σύστημα παρακολούθησης, είναι αναγκαίο να βρίσκονται σε άριστη λειτουργία.

Απαιτούμε την τακτική ενημέρωση όλου του προσωπικού για κάθε συμβάν, όπως επίσης και προγραμματισμένο έλεγχο και άσκηση ετοιμότητας σε συνεργασία με Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Αστυνομία.

Χωρίς καμία χρονοτριβή να υπάρξει ΤΩΡΑ άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για τη υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων με ευθύνη του κράτους σε ολόκληρη τη χώρα.

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να βοηθήσει με κατάθεση για την ενίσχυση των έκτακτων δράσεων υπέρ των πυροπαθών στους λογαριασμούς:

Οι Γιατροί του Κόσμου : ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ IBAN: GR27 0110 1410 0000 1412 9611 217 ALPHA BANK IBAN: GR06 0140 1990 1990 0200 2002 401 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR03 0172 0180 0050 1800 5706 64 .

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός . Πληροφορίες Λογαριασμού: ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E. Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.31.0201181388 IBAN: GR6402602400000310201181388

Και όποιος δύναται και θέλει, μπορεί να δώσει αίμα στην τράπεζα αίματος που έχει το σωματείο υπαλλήλων εντός του Καταστήματος, στο Νοσοκομείο Σερρών.

Πηγή: epiloges.tv
Share on Google Plus
Από το Blogger.