Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Καλογήρου: Συνομίλησε με γονείς κρατούμενους

Η επίσκεψη του κ. Καλογήρου στον Κορυδαλλό πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της διοργάνωσης μιας γιορτής ειδικά για τα παιδιά των κρατουμένων και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης «σηματοδοτεί το υψηλό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και για το σωφρονιστικό σύστημα»

Με γονείς - κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σήμερα ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχάλης Καλογήρου κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, συνοδευόμενος τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτ. Φυτράκη.

Κατά την παραμονής τους στο χώρο των φυλακών, ο κ. Καλογήρου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κρατούμενους-γονείς και δήλωσε την πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να συνεχιστούν οι δράσεις για τη διατήρηση και ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων. «Τέτοιες δράσεις όχι μόνο εντάσσονται σε μια σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική, αλλά επιπλέον συμβάλλουν στην ειδική πρόληψη και προωθούν την κοινωνική επανένταξη, η οποία αφορά στην ασφάλεια της κοινωνίας» αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε από τους υπευθύνους και το προσωπικό του Κορυδαλλού για τις ανάγκες της φυλακής και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και τις εν γένει προσπάθειές τους.

Η επίσκεψη του κ. Καλογήρου στον Κορυδαλλό πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της διοργάνωσης μιας γιορτής ειδικά για τα παιδιά των κρατουμένων και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης «σηματοδοτεί το υψηλό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και για το σωφρονιστικό σύστημα».

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η πρωτοβουλία για τη διοργάνωσης της γιορτής για τα παιδιά των κρατουμένων, ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά, συνοδούς και γονείς-κρατουμένους να περάσουν κάποιες ώρες μαζί και να απασχοληθούν δημιουργικά. Η σημερινή ήταν η πέμπτη στη σειρά Κυριακή που διοργανώθηκε αντίστοιχη εκδήλωση.

Πηγή: www.protothema.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.