Διγλωσσία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το επικίνδυνο & ανθυγιεινό


Ως διγλωσσία μπορεί να εκληφθεί η στάση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Όπως αποκαλύπτεται από επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλη Καλογήρου στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ από την μία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δηλώνει ότι το επίδομα πρέπει  να καταβάλλεται σε όλους τους υπαλλήλους των Φυλακών (συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών και των διοικητικών υπαλλήλων), από την άλλη πλευρά αποκαλύπτεται ότι εν όψει της εκδίκασης προσφυγής του Σωματείου στο Δικαστήριο, η το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποστείλει αρνητικές απόψεις για την καταβολή του επιδόματος.



Σκωπτικά σχολιάζει το θέμα ο Πρόεδρος της ΟΣΥΕ κ. Σπύρος Καρακίτσος αναφέροντας ότι "δεν πρόκειται για διγλωσσία, αλλά για διπολική διαταραχή. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης λαμβάνουν εντολές από την πολιτική ηγεσία. Είναι καθαρός εμπαιγμός και ξεκάθαρη κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων". Επίσης, ο κ. Καρακίτσος αναφέρει ότι "το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας είναι το μοναδικό επίδομα που πρέπει να λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στις φυλακές και ότι κανένας άλλος κλάδος των εργαζομένων σε όλο τον δημόσιο το τομέα δεν έχει τόσο επικίνδυνες και άθλιες συνθήκες εργασίας, όσο οι εργαζόμενοι στις Φυλακές".

Μέχρι στιγμής καμία αντίδραση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον Υπουργό κ. Μιχάλη Καλογήρου.

Πηγή: www.osye.org.gr


Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.