«Άρρωστοι» 18 εξωτερικοί φρουροί τη νύχτα της απόδρασης από τον Κορυδαλλό

Μία σειρά ύποπτων συμπτώσεων φαίνεται ότι διαμόρφωσε τις κατάλληλες συνθήκες για την απόδραση των δύο Αλβανών κρατουμένων το βράδυ της Πρωτοχρονιάς από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, από την έως τώρα έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης προέκυψε κατ' αρχάς ότι εκείνη την ημέρα 9 από τους εξωτερικούς φρουρούς είχαν δηλώσει ασθένεια, ενώ άλλοι 9 βρίσκονταν ήδη σε αναρρωτική άδεια.
Σύνολο, δηλαδή, 18 απόντες για λόγους υγείας. Συνέπεια αυτού ήταν να μείνουν ακάλυπτα κάποια από τα εξωτερικά φυλάκια και κυρίως εκείνο που είχε οπτική επαφή με το σημείο από όπου απέδρασαν οι δύο κρατούμενοι. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, όταν το πληροφορήθηκε, αφού έγινε αντιληπτή η απόδραση, ζήτησε να πάνε αμέσως περιπολικά στα σπίτια όσων απουσίαζαν, προκειμένου να ελεγχθεί αν όντως ασθενούσαν. Και όπως ακούγεται, μερικοί εξ αυτών είχαν γιατρευτεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα...
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναρρωτική άδεια δίδεται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα που προβλέπει ότι στους δημόσιους υπάλληλους... «βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες χορηγούνται με γνωμάτευση θεράποντος ιατρού έως οκτώ ημέρες κατ' έτος. Δύο εξ αυτών, αλλά όχι συνεχόμενες, μπορούν να χορηγούνται μόνο με υπεύθυνη δήλωση του υπσλλήλου». 
Ουδείς, βεβαίως μπορεί να αποκλείσει την ασθένεια ή το ότι μεταξύ αργιών κάποιοι υπάλληλοι είθιστε να «κολλάνε» και μία αναρρωτική.
Πηγή: www.newsbomb.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.