Απόδραση στις φυλακές Κορυδαλλού



Κινηματογραφικός ο τρόπος που εξαφανίστηκαν οι κρατούμενοι


Κινηματογραφική απόδραση στις φυλακές Κορυδαλλού από δυο κρατούμενους αλβανικής καταγωγής.
Πρωτοχρονιά οι δυο κρατούμενοι έκοψαν τα κάγκελα στο κελί τους, στην Δ' πτέρυγα, βγήκαν στο μικρό προαύλιο των φυλακών και στη συνέχεια με γάντζο και αυτοσχέδιο σκοινί πήδηξαν την εξωτερική μάντρα και εξαφανίστηκαν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Σπύρος Καρακίτσιος, με δηλώσεις του στον Alpha, έπειτα από ερώτηση για το πόσοι υπάλληλοι ήταν στη βάρδια, ανέφερε:
«Να ρωτήσετε για το πόσοι υπάλληλοι πρέπει να είναι στη βάρδια το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, γιατί έχει αφήσει έναν υπάλληλο μόνο του σε κάθε πτέρυγα της φυλακής. Γιατί δεν έχουν γίνει προσλήψεις; Γιατί υπάρχει υποστελέχωση; Γιατί είναι ανεπάνδρωτες οι εξωτερικές σκοπιές της φυλακής… Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να διερευνηθούν. Δεν αρνούμαστε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί».
Εδώ μιλάμε για τις φυλακές Κορυδαλλού, παρατηρεί ο δημοσιογράφος, με τον κ. Καρακίτσο να του απαντάει: «Δεν είναι οι καλύτερα φυλασσόμενες φυλακές της χώρας αυτές του Κορυδαλλού. Είναι μια ανεξέλεγκτη και απείθαρχη λειτουργία.

Πηγή: www.newsbeast.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.